Personal: My september goals

4 september 2014 | Geplaatst in Lifestyle, Personal

Vandaag weer eens een artikel met een wat meer persoonlijk tintje, naast mijn wekelijkse diary’s. We hebben allemaal zo onze voornemens rond kerst, oud & nieuw en aan het begin van het nieuwe jaar. Ook weten we meestal dat we in februari de meeste doelen al vergeten zijn. En komt er de rest van het jaar niks meer van. Al een tijdje loop ik in mijn hoofd met een aantal doelen die ik wil behalen. Vandaar de titel ‘My september goals’. Ik heb niet bewust voor september gekozen, maar het kwam wel mooi uit, omdat 1 september op een maandag viel. Aan het begin van een nieuwe maand en een nieuwe week wilde ik beginnen met mijn doelen. In dit artikel bespreek ik mijn september goals.

 photo DSCN2261copysadf.jpg

 Wat zijn jouw doelen?

Follow on Bloglovin

No-buy challenge

Ik heb in de maand augustus echt te veel geld uitgegeven. Het gaat allemaal veel te makkelijk en mijn bankrekening vindt dat niet zo leuk. Daarnaast blijf ik dingen kopen terwijl ik ze niet nodig heb. Als ik blogartikelen lees over nieuwe producten wil ik ze gelijk kopen, vaak heb ik al een hele voorraad en komt het ergens op een stapel te liggen of in een lade van mijn beautykast. Daarnaast heb ik in juli en augustus ook behoorlijk wat kleding, schoenen en accessoires gekocht. Gezien het feit dat ik ook bezig ben met het zoeken van een appartement, dus op mezelf ga wonen, kan ik het beter sparen en uitgeven aan dingen voor een eventueel nieuw plekje. Want ook daar komt natuurlijk het een en ander bij kijken.

Deze maand wil ik daarom niks uitgeven aan beauty, kleding of accessoires. De enige uitzonderingen zullen de openingen van de Primark zijn die eind september gepland zijn, maar wellicht dat ik dan gewoon ook niks uitgeef en de giftcards bewaar. Het doen van boodschappen valt natuurlijk niet onder de no-buy challenge, maar ik wil geen eten halen wat ik niet nodig heb en dan bedoel ik vooral chocolade, chips en koekjes.

Sporten

Ik ga één keer in de week naar de sportschool, meestal volg ik dan de les ‘Boxercise. Boxercise is een zeer intensieve bokstraining op de bokszak. Het accent ligt op conditie, kracht en uithoudingsvermogen. De diverse (Thai) bokstechnieken in combinatie met het hoge tempo van deze lessen zorgen voor een hoge vetverbranding, meer spierversteviging en figuurverbetering. Snel fit worden door fysiek bezig te zijn zonder lichamelijk contact [Bron]. 

Naast één keer in de week sportschool wil ik proberen om thuis weer wat meer te sporten. Gewoon een lekkere workout. Om de dag of 2 keer per week extra naast het sporten. Het hoeft geen workout van een uur te zijn, maar ik wil toch ooit een keer een wat strakker figuur en door meer te sporten en gezonder te eten, zou dat best mogelijk moeten zijn.

september goals

Healthy eating

Ik ben al langere tijd fan van de Bodieboost methode, heb er al meerdere artikelen over geschreven, maar sinds de vakantie ben ik een beetje te veel gaan ‘snaaien’ en heb ik te veel jokers gehad. Ik wil het ‘healthy eating’ weer op gaan pakken. Dat wil absoluut niet zeggen dat ik helemaal geen lekkere zoete dingen meer eet, maar ik probeer het wel uit mijn eetpatroon doordeweeks te halen. In het weekend op zaterdagavond of zondag een lekker stukje chocolade of taart kan prima. Daarbij heb ik nu eindelijk het boek van Rens Kroes, Power Food aangeschaft en ik heb al een heleboel lekkere recepten gezien die ik wil gaan uitproberen. Uiteraard ook meer hierover op mijn blog. Ik zit nu drie en halve week in het huis van mijn oom en tante en dat betekent dat ik veel zelf kook. Ook mijn nicht kookt vaak leuke dingen en die wil ik ook gaan fotograferen en gebruiken voor mijn blog.

healthy eating

Fotoboek maken Ibiza / Feest oom en tante

In april ben ik, zoals de mensen die mij al langer volgen weten, naar Ibiza geweest. Van dit eiland heb ik prachtige foto’s gemaakt die je hier, hier, hier en hier kunt bekijken. Ik heb die foto’s natuurlijk niet gemaakt om te laten ‘verstoffen’ in een mapje op mijn laptop. Ik wil er graag een fotoboek van maken, zoals ik ook heb gedaan van mijn trips naar Newcastle, Parijs en Wenen. Deze maand wil ik daarom echt dat fotoboek maken, zodat ik af en toe eens lekker kan bladeren en nagenieten van die geweldige vakantie op het eiland. Daarnaast heb ik tijdens het feest van mijn oom en tante foto’s gemaakt en daarvan ga ik ook een fotoboek maken. Dit geef ik ze dan cadeau. Dit moet zeker haalbaar zijn als ik er even rustig voor ga zitten.

Es Vedrà

Samen met Es Vedrà op de foto

Tijdschriften lezen

Ik heb een abonnement op de GLAMOUR en die lees ik ontzettend graag, alleen zijn er na mijn werk altijd zoveel dingen die ik wil doen, dat de ongelezen GLAMOUR’s en andere tijdschriften zich maar opstapelen. Deze maand wil ik echt af en toe de tijd nemen om rustig een tijdschrift te lezen, zodat ik ook weer een beetje bij ben. In de vakantie kon ik heerlijk in de zon liggen en rustig een tijdschrift uitlezen in een paar uurtjes, maar nu lukt me dat niet. Ik probeer ‘s ochtends tijdens het ontbijt wel te lezen, maar dat is vaak maar een kwartiertje, dus dat schiet niet echt op. September is de maand voor het lezen van tijdschriften. Het nieuwe modeseizoen staat voor de deur, dus genoeg inspiratie om op te doen.

My september goals

Outfitfoto’s maken

Ik vind blogartikelen met outfitfoto’s altijd super leuk om te zien. Vooral ook als het toffe outfits zijn en er een mooie locatie als achtergrond gebruikt is. Zelf wil ik ook heel graag meer outfits posten op mijn blog, maar ik heb niet iemand in mijn omgeving die heel handig is met een spiegelreflex camera. Ook in mijn woonwijk moet ik redelijk zoeken naar een mooie locatie en ik wil niet te veel akward situations met mensen die me raar aankijken als ik ergens in het gras sta met een afstandsbediening en mijn camera op een statief. Nu ik in het huis van mijn oom en tante zit wil ik daar verandering in brengen en wat vaker buiten in de tuin foto’s maken. Mijn nicht heeft al aangeboden om te fotograferen! Dat gaat goed komen!

Facebookprofielfoto

Studeren voor werk

Voor mijn werk ligt er een mooi boekwerk en een samenvatting op mijn slaapkamer. Daarnaast is er een digitale leeromgeving en een memotrainer app voor op mijn mobiele telefoon. Het is een WFT-studie (Wet op het financiële toezicht), die ik moet behalen voor 1 januari 2016. Ik wil dit graag zo snel mogelijk behalen en daarom focussen op één of twee avonden in de week studeren. Het is pittige materie dus het is misschien moeilijk doorkomen. Maar gelukkig helpt de digitale leeromgeving met persoonlijke oefeningen wel hierbij. Ik wil het liefst de 80% kennisopname in september behalen, zodat ik me kan inschrijven voor een examen.

GLAMOURMOES' WEEKLY

Ik moet aan de studie voor mijn werk. Een dik boekwerk.

Vorige post Volgende post

21 reacties

 • Reageer Daphne 4 september 2014

  Heel veel succes met je doelen! Mijn voornaamste doel is om het beste te maken van het vak wat ik nu volg op school en het hopelijk in één keer halen!

  • Reageer GLAMOURMOES 4 september 2014

   Dat is ook een mooi doel om naar te streven!

 • Reageer Maaike 4 september 2014

  Wat een leuke doelen! Ook leuk dat je aan boksen doet (ik doe zelf kickboksen) en die no-buy challenge lijkt me nog wel een pittige

 • Reageer Melissa Charlotte 4 september 2014

  Mooi doelen. Veel succes met het behalen.

 • Reageer Manon 4 september 2014

  Leuke gaols. Ik wil ook beginnen met sporten, maar ik raak mijn baan ook kwijt deze maand :(…. Ik kan natuurlijk zelf gaan hardlopen, maar die motivatie ben ik ook al 2 jaar aan het zoeken haha…..hmm erg he.. Boksen lijkt me zo gaaf!!! Ik moet zelf ook een no buy challenge in gaan lassen. Heel veel succes met je doelen!

 • Reageer Mandy 4 september 2014

  Mooie doelen! Toen ik al las dat je op een no buy ging dacht ik gelijk aan de Primark, hihi. Ik moet ook nog steeds fotoboeken maken van de vakanties. Ik denk dat ik dat ook deze maand ga doen. Succes!

  • Reageer GLAMOURMOES 4 september 2014

   Haha jaa die Primarkopeningen had ik wel in mijn achterhoofd inderdaad 😉

 • Reageer Marloes 4 september 2014

  Wat een mooie goals. Komt vast helemaal goed! No Buy heb ik een keer gedaan, en man wat vond ik dat lastig haha!

 • Reageer Denise 4 september 2014

  Wat een heerlijke doelen, heel veel succes! <3

 • Reageer Malou 4 september 2014

  Mooie goals, succes ermee!

 • Reageer Cindy 4 september 2014

  Wat een mooie doelen voor deze maand, best veel ook! Ik had je foto’s van Ibiza nog niet gezien, wat zien die er heerlijk uit zeg!

  • Reageer GLAMOURMOES 4 september 2014

   Jaa Ibiza is zo mooi! Ik zou zo nog een keer terug gaan!

 • Reageer Eva | Realitijd 4 september 2014

  Deze maand is voor mij ook een no-buy maand, omdat ik deze maand op vakantie vertrek; ik weet nu al dat het me niet gaan lukken :p

 • Reageer The Beauty Suitcase 4 september 2014

  Super goede goals! Mijn doel is deze hele maand mijn blogschema te volgen!

 • Reageer Annelie 4 september 2014

  Goede doelen heb je gemaakt! Ik ben ook weer begonnen met sporten, t voelt wel goed! 🙂

 • Reageer Laura - Sunlight Dream 4 september 2014

  Ik ben ook weer begonnen met sporten en mijn doel is het twee keer per week te doen. Ik moet er wel nog even inkomen haha

 • Reageer Jenn 4 september 2014

  Mooie doelen, succes!

 • Reageer merel 5 september 2014

  Goede doelen! Veel geluk meid!

 • Reageer OOTD: Lace peplumtop - GLAMOURMOES.nl 6 september 2014

  […] hij dan mijn eerste outfitpost van september. Ik gaf eergisteren in het persoonlijke artikel over ‘my september goals’ al aan dat ik graag weer meer outfitfoto’s wilde maken. En ik dacht op mijn vrije dag: […]

 • Reageer Madeleine 6 september 2014

  Wat leuk dat je ook een no buy hebt 🙂 super leuk dat je in Ibiza bent geweest! Lijkt me ook tof om nog een keer te doen 🙂 succes met je goals!

 • Reageer Chinouk 7 september 2014

  Veel succes met al je doelen! Misschien dat ik ook eens een no-buy moet instellen, al vind ik die nieuwe herfst collecties véélste leuk! Ook vind ik dat er nog een nieuwe, donzen winterjas moet komen en wat leren laarsjes.. argh.

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Review: Katy Perry Royal Revolution

  Katy Perry kennen we natuurlijk allemaal van haar hits als 'Hot 'n Cold', 'Dark Horse' en 'Firework', maar inmiddels heeft...

  Close