BISSA schoenenkasten IKEA

29 augustus 2014 | Geplaatst in Fashion, New in

Schoenen. Ik heb er echt ontzettend veel. Het opbergen van deze schoenen vond ik nogal een gedoe. Ik had twee schoenenrekken van de Ikea met twee lagen, waar ik mijn schoenen op kwijt kon. De schoenenrekken kun je vinden via deze link. Als je een aparte kamer hebt om je schoenen op te bergen is dat helemaal geen probleem, maar ik had deze rekken op mijn slaapkamer staan. Met als gevolg dat ik en te weinig ruimte had op deze schoenenrekken én het zag er nogal rommelig uit.

Maar nu heb ik dé oplossing gevonden, namelijk; BISSA schoenenkasten van de Ikea. Ik had jullie in mijn diary al aangegeven dat ik bij de Ikea twee schoenenkasten had gekocht. In dit artikel zie je hoe ik mijn schoenen tegenwoordig heel netjes opgebergd heb. Kijk je mee?
Ikea

IKEA: BISSA schoenenkasten

– Voor het overzichtelijk opbergen van je schoenen en tegelijkertijd meer vloerruimte.
– De ruimte in de schoenenvakken is eenvoudig aan te passen door de verdelers te verplaatsen of te verwijderen.
– In een schoenenkast krijgen je schoenen de ventilatie en ruimte die ze nodig hebben om langer mooi en fris te blijven.

Verkrijgbaar in zwart/bruin en wit – € 29,95

BISSA schoenenkast

De kast

Ik ging vorige week woensdag met mijn moeder naar de Ikea, omdat ik vrij was en mijn moeder nog wat nodig had. Ik wilde al vast wat inspiratie opdoen voor als ik het huis uit ga, dus uiteraard ging ik mee. In mijn hoofd had ik al een tijdje het idee om eens op een andere manier mijn schoenen op te bergen. De Ikea is dan natuurlijk ‘the place to be’. Bij alle handige opbergsystemen kwam ik uiteindelijk de BISSA schoenenkasten tegen. Ik was gelijk enthousiast en besloot om er één mee te nemen. Na die in elkaar te hebben gezet, bleek ik uiteraard nog steeds veel te veel schoenen te hebben en kocht ik afgelopen zaterdag nog een kast erbij. Nu staan er twee mooie schoenenkasten te pronken op mijn slaapkamer,  het oogt een stuk opgeruimder, mijn schoenen slingeren niet meer rond en het is een stuk overzichtelijker. Als ik straks op mezelf woon kan ik deze schoenenkasten ook perfect gebruiken.

IMG_5393

De kast heeft drie schoenenvakken en ieder schoenenvak kan je nog met een extra schap splitsen in twee vakken. Je kunt die schap op drie verschillende manieren in het vak schuiven. Hierdoor kun je hoogtes bepalen voor verschillende soorten schoenen. Het enige nadeel is dat er geen achterkant in de kast zit, misschien dat ik dit nog wel ga aanpassen, zodat schoenen er niet aan de achterkant uitvallen als je hem niet tegen een muur hebt staan.

BISSA schoenenkast

De BISSA schoenenkasten gevuld

 Ik heb inmiddels de kast helemaal gevuld met bijna al mijn schoenen. Alleen mijn winterlaarzen, ‘fake uggs’ en oude sportschoenen staan er nog niet in. Deze staan bovenop mijn kledingkast omdat ik die toch nog niet aan heb. Ook slippers en dergelijke heb ik niet in deze kasten zitten, want die liggen in een la van mijn beautykast. Wellicht dat ik die nog wel in een van de vakken schuif, omdat ik nog ruimte over heb. Op onderstaande foto’s kun je zien hoe ik de schoenenvakken in de BISSA kast van de Ikea heb verdeeld.

BISSA schoenenkast BISSA schoenenkast BISSA schoenenkast

Zoals je ziet heb ik behoorlijk wat schoenen in de kast kunnen plaatsen. In totaal heb ik nu 27 paar schoenen uitgestald in deze prachtige, handige kasten. En zelfs nog ruimte over om dus óf mijn sportschoenen óf mijn slippers een plaatsje te geven. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik deze kasten gekocht heb. Mijn schoenen zijn uit het zicht en slingeren niet meer rond. En voor een prijs van € 29,95 per kast, kun je natuurlijk helemaal niet klagen.

Hoe berg jij je schoenen op?

Vorige post Volgende post

16 reacties

 • Reageer Manon 29 augustus 2014

  Oh dit is echt een super fijne schoenenkast! Echt een handig systeem. Mijn schoenen liggen gewoon door de kast heen (oeps)!

 • Reageer Jorien 29 augustus 2014

  Wow! Wat ziet het er netjes uit zeg! Helemaal in vergelijking met die schoenenrekjes haha 😉 Heb je nog veel schoenen over die er niet inpassen?

  • Reageer GLAMOURMOES 29 augustus 2014

   Haha ik heb nog drie paar uggs, een paar laarzen en twee paar sportschoenen. Dan nog allerlei slippers en sandaaltjes maar die hebben ergens anders een plekje.;)

 • Reageer Bianca 29 augustus 2014

  Jeetje wat een leuke prijs ook! Deze ga ik onthouden voor bij ons is de gang x

 • Reageer Maaike 29 augustus 2014

  Superhandig!

 • Reageer Daphne 29 augustus 2014

  Wat een handige schoenenkast, ziet er meteen heel netjes uit

 • Reageer Cindy 29 augustus 2014

  Ideaal zulke kasten! Ik heb in de meterkast en in onze inloopkast van die zakken hangen waar je schoenen en tassen in kan doen. Ook erg handig! Maar mijn vriend wordt er gek van, die vind dat ik teveel schoenen heb hihi

 • Reageer Judith 29 augustus 2014

  Erg handig! XO

 • Reageer Eva | Realitijd 29 augustus 2014

  Ik moet echt ook zo’n kast hebben want nu zitten ze gewoon in een lade allemaal op elkaar :p niet ideaal dus!

 • Reageer Sarah 29 augustus 2014

  Super tof rek! Lijkt me enorm handig

  Sarah x

 • Reageer Anna 29 augustus 2014

  Die zijn zo tof! Alleen iets te hoog voor in mijn kamer vrees ik.

 • Reageer Denise 29 augustus 2014

  Oh wauw! Hoe ideaal is dit zeg! Ik heb een hele grote kast van Ikea met schoenenplanken, maar helaas veel te veel schoenen om ze hier mooi op te bergen.

 • Reageer Danique 29 augustus 2014

  Handig! Ik heb ze al een paar keer zien staan in de IKEA, misschien moet ik ook maar eens iets als dit kopen in plaats van mijn schoenen op willekeurige plekken neergooien, haha!

 • Reageer Linda 29 augustus 2014

  Wat is zo’n kast een uitkomst zeg, alles netjes opgeborgen en nog een mooie kast ook!

 • Reageer Shanti 29 augustus 2014

  Wat handig! Ik heb zelf een inloopkast en aan de binnenkant van de deur een schoenenrek hangen 🙂 daar past alles op behalve mijn laarzen, die staan met van die spanners op de vloer van mijn kast

 • Reageer bertine 30 augustus 2014

  Wauw wat een mooie kast! Ook echt niet duur zeg! Ik hen een vaste kast die vol staat met mijn schoenen maar het wordt er altijd zo snel een rommel!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Fashion: Esprit top, drie outfits

  € - Kleding, ik ben er gek op. Welke vrouw niet zul je denken? Ik ben best snel uitgekeken op...

  Close