Review: Essence Base mascara & Essence Lash Princess mascara

25 augustus 2014 | Geplaatst in Beauty, Review

Mascara is iets waar ik nooit genoeg van kan hebben. Ik koop regelmatig weer nieuwe mascara’s om uit te testen. Het liefst gebruik ik mascara’s met rubberen of siliconenborsteltjes. Bij de Kruidvat in onze woonplaats liggen inmiddels al wat items van de nieuwe collecties van Essence en Catrice in de schappen. Ik kon het niet laten om er even tussen te kijken en nam twee producten mee. De Essence Lash Base Mascara en de Essence Lash Princess Mascara.

Essence base mascara & Lash Princess mascara

Follow on Bloglovin

Essence mascara producten

Ik kocht de Essence Lash Base mascara en de Essence Lash Princess mascara bij de Kruidvat vorige week. Volgens mij zijn nog niet alle producten vernieuwd in het schap, maar deze twee mascara’s lagen er al wel. Volgens de website van Essence wordt de Lash Base mascara niet verkocht in Nederland, maar blijkbaar toch wel. Ik was erg benieuwd naar beide producten en de verpakking van de Essence Lash Princess mascara ziet er natuurlijk super cute uit! Wat ik er van vind lees je in deze review.

Essence

Essence Lash Base mascara – € 2,59

De eerste wimper basis mascara van Essence. Aangebracht onder je mascara verlengt, verdikt je wimpers en daarnaast zorgt het voor extra volume. Breng de witte basis mascara aan op je wimpers en breng daarna direct een laagje van je favoriete mascara aan. Geschikt voor contactlens dragers.

Essence Lash Base mascara

Verpakking

De Lash Base mascara zit in een witte verpakking met een knal oranje opdruk. Die oranje opdruk komt op de foto’s niet zo goed over, maar in het echt is het neon oranje. Het is een simpele huls, zonder veel poespas. Het is tenslotte ook maar een basis voor onder je mascara. Het logo van Essence is er opgedrukt en er staat in meerdere talen een korte omschrijving van de mascara vermeld. De mascara valt wel absoluut op tussen alle andere mascara’s. Ik kan hem gemakkelijk er uit pikken en gebruiken. Er zit 9 ml mascara in de huls.

Essence Lash Base mascara Essence Lash Base mascara

Borsteltje

Het borsteltje van de base mascara is heel simpel. Het hoeft ook niet veel effect te geven. Het is een standaard mascara borsteltje met haartjes.

Resultaat

Op onderstaande foto zie je links de foto van mijn wimpers zonder mascara en rechts mijn wimpers met de mascara. De Lash Base mascara is een witte mascara die je wimpers verlengt en volume moet geven. Je ziet duidelijk dat mijn wimpers wel verlengt worden. Ook heb ik het idee dat ze wel wat voller zijn en meer volume hebben. De witte substantie is erg duidelijk te zien, maar zodra je er mascara over aanbrengt is dit niet meer zichtbaar. Het is eenvoudig aan te brengen, wel moet je oppassen dat je niet te veel witte mascara aanbrengt in één keer.

Essence Lash Base mascara

Essence Lash Princess mascara – € 3,39

Koninklijk! De Essence lash princess mascara met het bijzonder gevormde cobraborsteltje dekt elke individuele wimper voor dramatisch volume en een prachtige, intense blik. Voor super verleidelijke wimpers. Als een echte prinses wordt de mascara gepresenteerd in een prachtige avondjurk.

Essence Lash Princesse Mascara Essence Lash Princesse Mascara

Verpakking

De verpakking van de Essence Lash Princess mascara vind ik echt supercute. Het is een zwarte huls met een koraalkleurige opdruk. Op de dop is een hartje met een kroon gedrukt en aan de achterkant de sluiting van een korset. Het is een soort rubber dat je voelt, dat geeft een 3D effect. Erg leuk bedacht en de huls past dan ook wel bij de naam van de mascara. De huls van de mascara is ook vrouwelijk gevormd. De dop is smal en het deel waar de mascara in zit loopt van breed naar smal en dan onderaan wordt het weer wat breder. Deze mascara bevat 12 ml.

Essence Lash Princesse Mascara Essence Lash Princesse Mascara Essence Lash Princesse Mascara

Borsteltje

Het borsteltje van de Essence Lash Princess mascara is anders gevormd dan de borsteltjes van de meeste mascara’s die ik heb. Essence noemt het zelf een ‘Cobraborsteltje’. Hij is gedraaid op een speciale manier en moet ervoor zorgen dat je al je wimpers goed kan voorzien van een laagje mascara. Het is een borsteltje met haartjes. Normaal vind ik dit niet zo fijn, maar bij deze mascara heb ik meer het idee dat het ook een soort siliconen borsteltje is.

Resultaat

Op onderstaande foto heb ik links geen mascara op mijn wimpers en rechts de Lash Base mascara + de Essence Lash Princess mascara. Het is duidelijk dat mijn wimpers verlengd zijn en volume hebben. Op deze foto is de mascara helaas niet zo heel netjes aangebracht, maar ik vind het een mooi resultaat. Het borsteltje werkt heel fijn en ik kan al mijn wimpers bereiken.

Essence Lash Princesse Mascara

Conclusie

Ik ben erg te spreken over beide mascara’s. De Lash Base mascara zorgt voor een goede basis voor mijn wimpers. Hij verlengt ze en geeft ze meer volume. Het is gemakkelijk aan te brengen en na het aanbrengen van gewone mascara zie je niks meer van de witte mascara.

De Essence Lash Princess mascara vind ik ook echt een aanwinst. Het borsteltje werkt erg fijn en mijn wimpers zijn voller en hebben meer volume. Wellicht is de separatie van mijn wimpers niet helemaal top, maar dit kan ik nog wel met een oud mascara borsteltje herstellen. Dit zijn wel twee budgettoppers naar mijn mening.

Ken jij deze mascara’s al?

Vorige post Volgende post

31 reacties

 • Reageer Denise 25 augustus 2014

  Wat een mooi resultaat Marloes! Ik zit er aan te denken om voortaan ook eerst een base te gebruiken!

 • Reageer Marion 25 augustus 2014

  Ik heb nog nooit een base gebruikt! Wellicht een keer proberen. Mooi resultaat dit!

 • Reageer Manon 25 augustus 2014

  Ik vind de mascara er echt top uitzien.

 • Reageer Eline 25 augustus 2014

  De mascara ziet er alleen in het flesje al heel erg mooi uit!

 • Reageer Daphne 25 augustus 2014

  Dit ziet er goed uit!

 • Reageer Charlotte 25 augustus 2014

  Wat een fijne review. Leuke mascara’s! De borsteltjes lijken me erg fijn

 • Reageer Anna 25 augustus 2014

  Wat heeft de gewone mascara een leuke verpakking zeg, ah! En wat een goede review, heel erg fijn om te lezen 🙂 Zo’n primer lijkt me echt heel handig, zeker iets om een keer zelf te gaan proberen. X

 • Reageer Rachel Kromdijk 25 augustus 2014

  wauw ziet er super uit liefs x

 • Reageer Michaela 25 augustus 2014

  Die base ziet er heel goed uit, ik kende de producten nog niet!

 • Reageer Anouk 25 augustus 2014

  De base geeft erg veel volume zeg! De combinatie van die twee mascara’s ziet er super uit!

 • Reageer Valerie 25 augustus 2014

  Ik heb zelf nog nooit een base gebruikt, maar wat geeft het een mooi resultaat!

 • Reageer Eva | Realitijd 25 augustus 2014

  Goed dat die witte mascara helemaal niet meer zichtbaar is, was in het verleden wel anders.. met grijze wimpers als gevolg!

 • Reageer Frederique 25 augustus 2014

  Wat een goede review, en mooie foto’s! De laatste mascara ziet er erg goed uit, ik denk dat ik deze binnenkort ook eens ga proberen! XX

 • Reageer Sharrel 25 augustus 2014

  Je ziet echt duidelijk verschil! Erg goede review.

  x

 • Reageer Melissa 25 augustus 2014

  Ziet er goed uit!
  x

 • Reageer dresses and daisies 25 augustus 2014

  Wat een fijne en uitgebreide review zeg! Thumbs up!
  Helaas heb ik net een nieuwe mascara gekocht, dus laat ik deze even voor wat het is.

  Ps. Er is momenteel een winactie op mijn site. Zou super tof zijn mocht je ook meedoen!

 • Reageer Petra 25 augustus 2014

  de verpakking van de mascara is onwijs leuk….ik ben wel nieuwsgierig geworden, maar ben nog even niet aan een nieuwe mascara roller toe!

 • Reageer Sara 25 augustus 2014

  Wat een mooi resultaat zeg. Je ogen staan daardoor heel open. Ik gebruik eigenlijk nooit een base, misschien toch eens proberen..

 • Reageer Wendy (B) 25 augustus 2014

  Ik had deze dingen al gezien voor de nieuwe updatee en misschien koop ik ze wel 🙂

 • Reageer Linda 25 augustus 2014

  Ik vind het resultaat van beiden verassend mooi!

 • Reageer femketje 25 augustus 2014

  de mascara lijkt me wel wat!

 • Reageer Fleur 25 augustus 2014

  Wat grappig dat je deze combineert!
  Het resultaat ziet er mooi uit!

 • Reageer Sarah 25 augustus 2014

  Die Essence Lash Mascara heeft zo een fijne verpakking, alleen al daarom zou ik het kopen! 🙂 Fijn dat het zo’n mooi resultaat geeft.

  Sarah x

 • Reageer Jenn 25 augustus 2014

  Mooi resultaat! En fijne prijsjes ook 🙂

 • Reageer Linda / Oh My Beauty 25 augustus 2014

  Wat een mooi resultaat!! Wauw, dat had ik niet verwacht!

 • Reageer Nicky 26 augustus 2014

  Het eindresultaat ziet er echt goed uit.

 • Reageer Madeleine 26 augustus 2014

  Mooie mascara’s. Dat borsteltje van de zwarte ziet er echt lekker comfortabel uit. Dit is wel om te onthouden 🙂

 • Reageer Bouchra 26 augustus 2014

  Ik vind het resultaat verrassend mooi!

 • Reageer jouvence 27 augustus 2014

  de base lijkt me erg handig, de princess mascara geeft een erg mooi resultaat xx

 • Reageer Maxime 28 augustus 2014

  Ziet er goed uit! Moet ik toch ook binnenkort maar even kijken of die mascarabasis hier ook per ongeluk in de winkel ligt..

 • Reageer Beautydagboek 16 september 2014

  De combinatie is echt fantastisch! Zeker het proberen waard 🙂

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  New in: Random items

  Tijdens mijn vakantie heb ik veel nieuwe dingen gekocht. Jullie konden al mijn aankopen van de Primark Nijmegen hier zien en...

  Close