Event: Opening Primark Enschede

20 augustus 2014 | Geplaatst in Beauty, Event, Fashion

Gisteren heeft de eerste Primark winkel in Overijssel haar deuren geopend. Om 11 uur ging de winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede open voor het publiek. Deze winkel is de achtste Primark winkel van Nederland. 

Ik was aanwezig bij de persopening op dinsdag 19 augustus in Enschede. Je kunt vandaag een kort verslag van mijn dag lezen en uiteraard heb ik veel foto´s gemaakt in de winkel. De Primark in Enschede bezoeken was absoluut de moeite waard. Daarnaast vind ik het centrum van de stad ook erg leuk! Kijk snel verder voor de foto´s en het verslag.

Primark Enschede

Follow on Bloglovin

Primark Enschede

Primark Enschede heeft een oppervlakte van ruim 5.500 vierkante meter, gevuld met de laatste mode. De winkel heeft een uitgebreid aanbod aan mode, schoenen en accessoires voor vrouwen, mannen en kinderen. Daarnaast beschikt de nieuwe winkel over een afdeling met trendy interieurartikelen.

Wethouder Eelco Eerenberg is erg blij met de komst van Primark naar Enschede: “Primark is een echte publiekstrekker en een waardevolle aanvulling op het winkelaanbod in onze prachtige stad. Primark vergroot de aantrekkingskracht van ons winkelhart en versterkt de centrumfunctie van Enschede. Er komen bijna 400 mensen te werken, dus Primark zorgt ook voor veel werkgelegenheid. Ik ben dan ook trots op deze aanwinst voor onze stad’

Een woordvoerder van Primark: “We zijn verheugd dat we onze achtste Primark winkel in Nederland mogen openen in de levendige stad Enschede. We hebben geweldige reacties van de Nederlanders gehad sinds de opening van onze eerste Nederlandse winkel in december 2008. We kijken er naar uit om meer winkels in Nederland te openen dit jaar.”

Primark Nijmegen is de 278ste winkel van het modebedrijf. In Nederland heeft Primark ook al vestigingen in Rotterdam, Hoofddorp, Zaandam, Almere, Zoetermeer, Eindhoven en Nijmegen. Primark opent voor het einde van 2014 ook winkels in Venlo, Arnhem, Rotterdam Zuidplein en Den Haag.

Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede

De opening

Na Zoetermeer, Eindhoven en Nijmegen was het nu de beurt aan de opening van de Primark in Enschede. Samen met mijn moeder vertrok ik om 7 uur ‘s ochtends met de auto richting Twente. Het is ongeveer een uur en 20 minuten rijden en ik wilde graag op tijd zijn. Gelukkig was het rustig op de weg en arriveerde we rond 8.45 uur in Enschede. Netjes op tijd voor de opening. De Primark zit in het voormalige pand van de Bijenkorf aan het HJ Van Heekplein. Op dit plein was gisteren een markt, waardoor er al aardig wat mensen op de been waren. Bij de Primark zelf was het nog best rustig. Zo kan ik me herinneren dat er in Eindhoven echt al veel mensen stonden te wachten om naar binnen te mogen om 11 uur. Rond kwart over 9 mochten de genodigden dan eindelijk naar binnen.

Primark in Enschede

De Primark kreeg een hele grote krat met vers fruit aangeboden van een van de marktkoopmannen.

Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede

Na ons te hebben geregistreerd en de goodiebag te hebben ontvangen, stond er een heerlijk ontbijtje klaar. Toen we stonden te wachten tot de toespraak en de rondleiding kwam ik Mandy van Alllovelythings tegen en hebben we erg gezellig gekletst. Samen met Mandy en mijn moeder hebben we de begane grond alvast verkent en veel foto’s gemaakt. We waren in dezelfde rondleidingsgroep ingedeeld, dus ook de rondleiding hebben we gezamenlijk gedaan. We werden ‘verliefd’ op dezelfde prachtige winterjas en hebben heerlijk geshopt.

De Primark in Enschede heeft drie verdiepingen. Op de begane grond vind je de damesmode, op de eerste etage de dames  gerelateerde zaken zoals tassen, schoenen, sieraden en woonaccessoires. De derde verdieping is voor de mannen en kinderen. Ik vind deze Primark erg mooi ingedeeld, ruim opgezet en was erg te spreken over de enorme schoenenafdeling en de mooie beautyafdeling. De collectie vind ik ook super tof op dit moment.

Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede Primark in Enschede

Na de rondleiding werden we losgelaten en konden we de ontvangen giftcard van € 50 besteden. Uiteraard moest ik weer bijbetalen (€ 84), maar ik ben heel blij met mijn aankopen. Deze zullen jullie uiteraard nog terug zien in een shoplog. Ook deze opening van het achtste Primark filiaal was weer geslaagd! Thanks Primark!

Vorige post Volgende post

24 reacties

 • Reageer Sara - Window On My Wardrobe 20 augustus 2014

  Wat een leuke en mooie Primark! Alles hangt (nu nog) zo netjes 😀 De hapjes zien er ook lekker uit! Ik ben benieuwd naar je aankopen 🙂

  X Sara

 • Reageer Denise 20 augustus 2014

  Wat een heerlijk verslag, leuk dat je er bij aanwezig was! Voor mij is deze primark helaas veel te ver. Next time better!

 • Reageer Marloes 20 augustus 2014

  Wat leuk dat je erbij was! Ziet er geslaagd uit, en lekker eten allemaal!

 • Reageer Kim / Vintage & Beauty 20 augustus 2014

  Leuke foto’s heb je gemaakt! Volgens mij heb ik je nog gezien met je moeder gisteren haha 😉 Ben erg benieuwd naar je aankopen!

 • Reageer Daphne 20 augustus 2014

  Mooi fotoverslag heb je ervan gemaakt!

 • Reageer Joyce 20 augustus 2014

  Ziet er goed uit! Ik mag naar de opening in Venlo, ben erg benieuwd 🙂

 • Reageer Mandy 20 augustus 2014

  Super leuk verslag van een mooie winkel. Het was echt een gezellige dag :D!

 • Reageer Jorien 20 augustus 2014

  Woow lekker veel foto’s! Ziet er mooi (en nog zo netjes!) uit allemaal! Al denk ik niet dat ik snel een bezoekje zal brengen aan deze Primark, is zo ver uit de buurt nu er één in Nijmegen zit! Ben reuze benieuwd naar je aankopen 🙂

  • Reageer GLAMOURMOES 20 augustus 2014

   Ten opzichte van Nijmegen is deze Primark wel een stuk ruimer en mooier. En een dagje Enschede is zeker de moeite waard. Erg leuk centrum 🙂

 • Reageer Anna 20 augustus 2014

  Wat een leuke foto’s allemaal! Echt jammer dat ik er niet bij kon zijn, ik heb echt wat gemist! X

 • Reageer Manon 20 augustus 2014

  Leuk dat je daar was , ziet er goed uit. leuk verslag en jammer dat ik moest werken 🙁

 • Reageer Jolet 20 augustus 2014

  De ‘ik wil naar de Primark’ kriebels beginnen weer op te komen! Het ziet er daar echt super leuk uit. Helaas is Enschede best ver voor mij, dus ik ga het liefste naar Almere.

  • Reageer GLAMOURMOES 20 augustus 2014

   Hahah je wordt er wel echt hebberig van ja ;).

 • Reageer Claudia 20 augustus 2014

  Wauw wat heb je veel prachtige foto’s gemaakt!

 • Reageer bertine 20 augustus 2014

  War veel foto’s! Geweldige winkel! Jammer dat ik dit keer niet bij de opening kon zijn. Binnen een half uur ben ik er. Ik ga er binnenkort zeker naar toe!

 • Reageer Malou 20 augustus 2014

  Mooie (en veel!) foto’s! Volgens mij zag ik je voorbij lopen trouwens 🙂

 • Reageer femketje 20 augustus 2014

  oeh geweldig om te zien 😀 nog helemaal netjes enzo :3

 • Reageer Madeleine 20 augustus 2014

  Oehhh! Heel mooi zeg. Leuk dat je erbij mocht zijn! Je hebt echt hele mooie foto’s geschoten! Ben benieuwd naar je shoplog 🙂 ik krijg ook weer zin om bij primark te shoppen!

 • Reageer Mariëlle 20 augustus 2014

  Wat gaaf dat je er bij was, het lijkt me echt een heel mooi filiaal!

 • Reageer melissa 20 augustus 2014

  Leuk verslagje om te zien! Hopelijk komen er in België ook wat meer Primarks 🙂

  • Reageer GLAMOURMOES 21 augustus 2014

   Ja daar zit er nog steeds maar 1 toch?

 • Reageer Shoplog: Primark Enschede augustus 2014 - Straight from my heart 21 augustus 2014

  […] Primark Enschede – In het artikel van gisteren, konden jullie het verslag van de persopening van de Primark in Enschede al lezen. Ik […]

 • Reageer Mariska 22 augustus 2014

  Wat een leuke en mooie foto’s heb je gemaakt!

 • Reageer Personal: GLAMOURMOES' WEEKLY #21 - Straight from my heart 26 augustus 2014

  […] gedaan. Op dinsdag ging ik met mijn moeder naar de persopening van de Primark, het verslag lees je hier en de shoplog staat ook online. Op woensdagmiddag ging ik met mijn moeder naar de Ikea, ik kocht […]

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Personal: GLAMOURMOES’ WEEKLY #20

  GLAMOURMOES' WEEKLY #20 - Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van mijn...

  Close