P2, Alverde en Manhattan concealers

24 juli 2014 | Geplaatst in Beauty

Ik heb een hekel aan rode vlekjes, donkere kringen en puistjes. Die probeer ik altijd weg te werken, maar ik heb daar nog steeds geen goede concealer voor gevonden. Nu was ik bij de DM Drogerie en besloot ik gewoon drie verschillende concealers mee te nemen om te testen. Daarom vandaag een uitgebreide review van de P2, Alverde en Manhattan concealers.

Ik review voor jullie drie concealers van drie verschillende merken. Ze zijn helaas niet in Nederland te koop, maar toch wil ik ze met jullie delen. Het is de P2 Ultra Matte 24 hours concealer, de Alverde concealer en de Manhattan Wake Up concealer. Benieuwd?
P2, Alverde en Manhattan concealers

Follow on Bloglovin

P2, Alverde en Manhattan concealers

Concealers! Ja die heb ik in mijn stash, maar ze zijn niet allemaal super fijn. Ik vind het prettig als ik plekjes een beetje kan wegwerken, zonder dat ik gelijk foundation/BB-cream op hoef te doen. Hier heb ik namelijk doordeweeks geen zin in en tijd voor. De Allround Concealer van Catrice en de concealer van Essence heb ik in mijn stash ook heb ik er één van Kiko. Ik wilde toch nog weer eens wat nieuws proberen. Bij de DM Drogerie kocht ik drie concealers, die ik vandaag voor jullie review. Het gaat om de P2, Alverde en Manhattan concealers.
P2, Alverde en Manhattan concealers

Product informatie

Merk: P2
Product: Ultra Matte 24 hours concealer
Kleur: 010 Matte Shell
Prijs: € 3,45

Merk: Alverde Naturkosmetik
Product: Concealer
Kleur: 01 Naturelle
Prijs: € 2,45

Merk: Manhattan
Product: Wake Up concealer
Kleur: 3
Prijs: € 2,95

P2 Ultra Matte 24 hours concealer

P2 Ultra Matte 24 hours concealer

De P2 Ultra Matte 24 hours concealer zit in een simpele verpakking. Het lijkt op een lipgloss, maar het formaat is kleiner. Het bevat 5 ml concealer en heeft een zilveren matte dop. Dit past uiteraard bij de naam van het product. Voor mij hoeven concealers ook niet in een flitsende verpakking te zitten als ze hun werk maar doen. Het deel waar de concealer in zit is vergelijkbaar met de kleur van de substantie zelf.

De matterende concealer is romig, licht, heeft een hoge dekking en houdt maximaal 24 uur. Het geeft niet af en kleine microdeeltjes hebben een  talg absorberende effect.

Ingrediënten

INGREDIENTS: AQUA, CYCLOPENTASILOXANE, BUTYLENE GLYCOL, POLYMETHYL METHACRYLATE, DIETHYLHEXYL ADIPATE, C11-12 ISOPARAFFIN, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, SORBITAN ISOSTEARATE, ZINC OXIDE (NANO), MAGNESIUM SULFATE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, BENZYL ALCOHOL, HYDROXYETHYLCELLULOSE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, SYNTHETIC BEESWAX, STEARYL BEESWAX, BEHENYL BEESWAX, TALC, GLYCERIN, DIMETHYLCYCLOSILOXANE, ALCOHOL DENAT., CYCLOTETRASILOXANE, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, SERINE, SODIUM LACTATE, SORBITOL, UREA, TEA-LACTATE, LACTIC ACID, DIMETHICONE, SODIUM CHLORIDE, METHYLISOTHIAZOLINONE, SODIUM BENZOATE, ALLANTOIN, CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499

P2 Ultra Matte 24 hours concealer

Als je de dop van de concealer opendraait zie je een mooie spons applicator die van breed naar smal loopt in de punt. Ik gebruik de applicator niet om rechtstreeks op mijn gezicht aan te brengen. Ik breng een beetje aan op de rug van mijn hand en vervolgens breng ik het met mijn vingertoppen aan op mijn gezicht.

Ik vind de substantie van deze P2 concealer heel fijn. Het heeft een lichte structuur, is niet te dun en stinkt niet. Hij brengt gemakkelijk aan en is goed te verdelen. Hij heeft een wat geligere ondertoon. Ik weet zelf nooit zo goed welke kleur ik moet kiezen voor een concealer. En vaak hebben ze maar weinig verschillende kleuren. Op mijn hand is deze concealer wel mooi. En dan nu het resultaat op mijn gezicht. Ik bracht het aan op rode plekjes op mijn kin, daar zitten vaak puistjes. De rode plekjes zijn overblijfsels en blijven heel lang zichtbaar.

Resultaat P2 Ultra Matte 24 hours concealer

Links zie je een foto van mijn kin zonder concealer. Rechts de foto waarbij ik concealer heb aangebracht. Je ziet dat de vlekjes redelijk weggewerkt zijn, maar hier en daar nog heel iets zichtbaar. De concealer is zeker mat en ik vind het er wel natuurlijk uit zien. 24 uur blijven zitten? Dat weet ik niet, maar ik ben een vrouw en douche me iedere dag, dus het hoeft voor mij ook niet 24 uur te blijven zitten. Als ik niet te veel met mijn vingers in mijn gezicht zit, blijft het prima zitten.

Alverde concealer

Alverde Concealer

De Alverde concealer heeft een zelfde soort verpakking als de P2 concealer, eigenlijk zoals de meeste concealers met een sponsapplicator. Ze zitten in een ronde huls met een draaidop. Alverde staat bekend om haar natuurlijke ingrediënten, dus de groene dop past er uiteraard goed bij. Verder heeft de verpakking een zilveren opdruk en zit er 8,5 ml product in. Dit is de meeste inhoud van alle drie de concealers en deze was het goedkoopste.

Voor een gelijkmatige frisse teint. Zonder synthetische stoffen.

Ingrediënten

Aqua, Glycine Soja Oil*, CI 77891, Simmondsia Chinensis Oil*, Butyrospermum Parkii Butter*, Alcohol*, Silica, Glyceryl Stearate Citrate, Glycerin, Palmitic Acid, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Theobroma Cacao Butter*, Caprylic/Capric Triglyceride, CI 77492, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Magnesium Stearate, Xanthan Gum, CI 77491, CI 77499, Hydrolyzed Silk, CI 75470, Calendula Officinalis Extract*, Tocopherol, Citric Acid, Helianthus Annuus Seed Oil, Maltodextrin, Cinnamic Acid, Magnesium Aluminum Silicate, Parfum**
* ingredients from certified organic agriculture
** from natural essential oils

Alverde Concealer

Bij het opendraaien van de concealer valt me op dat de spons van deze applicator anders gevormd is dan de P2 concealer. Deze heeft een afgeronde zijde. Dit zou ik eerder bij een lipgloss verwachten. Het is een fijne zachte applicator. Deze concealer ruikt iets meer, maar zoals in de ingrediënten lijst te zien, is de parfum van natuurlijke ingrediënten. En in de ingrediëntenlijst is ook duidelijk te zien dat hier veel meer natuurlijke ingrediënten in zitten dan bij P2.

De substantie is lekker en luchtig, net zoals die van P2. Hij is wat roziger en op mijn hand valt hij wat meer op dan de P2 concealer. Maar de vraag is uiteraard of dit op mijn gezicht ook overduidelijk zichtbaar is. Ook deze concealer smeer je makkelijk uit met je vingers.

Resultaat Alverde concealer

Ook hier zie je weer links de foto zonder concealer en rechts met. Ook deze concealer haalt vooral de roodheid van mijn vlekjes weg, waardoor het er een stuk rustiger uitziet. Ik vind dat deze Alverde concealer ook wel mooi dekt en natuurlijk oogt. De kleur is heel anders als je de concealers naast elkaar houdt, maar toch op mijn huid zie je weinig verschil. Gek. Maar ik ben wel te spreken over deze. Vooral ook om de natuurlijke ingrediënten.

Manhattan Wake Up concealer

Manhattan Wake Up concealer

De Manhattan Wake Up concealer is officieel meer voor onder de ogen, maar ik heb hem net zoals de andere concealers getest op mijn kin. De verpakking is evengroot als de Alverde concealer. Deze concealer heeft een zwarte opdruk en zwarte dop. Lekker simpel en functioneel.  In deze verpakking zit 8 ml. Iets minder dan in de Alverde variant, maar wel weer meer dan in de P2. De prijs zit tussen beide andere in.

Licht vermoeide ogen op
Verbergt donkere kringen rond de ogen en roodheid
Met licht reflecterende pigmenten voor een frisse blik
Profesioneel en makkelijk aan te brengen dankzij de speciale applicator
Beschikbaar in twee kleuren.

Ingrediënten

AQUA, CYCLOPENTASILOXANE, PROPYLENE GLYCOL, ETHYLHEXYL PALMITATE, HEXYL LAURATE, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, HYDROGENATED CASTOR OIL, PEG-30 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, OCTYLDODECYL LANOLATE, C12-15 ALKYL BENZOATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, CERA ALBA, MAGNESIUM SILICATE, MICA, MAGNESIUM SULFATE, SODIUM CHLORIDE, PHENETHYL ALCOHOL, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, POLYGLYCERYL-3 BEESWAX, ETHYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, PROPYLPARABEN, PENTAERYTHRITYL ADIPATE/CAPRATE/CAPRYLATE/HEPTANOATE, TOCOPHEROL [+/- CI 77947, CI 77891, CI 77499, CI 77492, CI 77491]

Manhattan Wake Up concealer

Manhattan Wake Up concealer mag dan eigenlijk meer zijn voor onder je ogen, ik ben toch benieuwd of hij dekt en roodheid wegwerkt. Dat is wat hij tenminste belooft. Qua substantie is deze gewoon vergelijkbaar met de andere twee. Goede substantie dus. Gewoon lekker uit te smeren en niet dik. Op mijn hand geeft het een mooie gloed en je ziet de reflecterende deeltjes ook terug. De kleur van deze concealer is weer wat meer gelig. Eens zien wat dit doet met de roodheid op mijn kin.

Manhattan Wake Up concealer

Je kunt hier overduidelijk zien dat er reflecterende deeltjes in de concealer zitten. Ik heb expres deze ook gebruikt op mijn kin, om jullie het verschil te laten zien. Ik ga dus in de toekomst de Wake Up concealer gebruiken onder mijn ogen. Het verbergt wel de roodheid, dus onder mijn ogen zal dat ook helpen. Verder is het gewoon too much die glans. Dat hoeft niet op mijn kin.

Conclusie

Ik vind alle drie de concealers eigenlijk erg fijn. Als ik moest kiezen zou ik voor de Alverde concealer gaan, die vind ik het fijnste en heeft fijne natuurlijke ingrediënten. De Manhattan Wake Up concealer ga ik gebruiken voor onder mijn ogen. Dus wil je een fijne concealer, dan zou ik zeker eens een kijkje nemen bij de DM Drogerie. Uiteraard is dit niet voor iedereen in Nederland heel dichtbij, maar vraag anders iemand die er toevallig heen gaat ;).

P2, Alverde en Manhattan concealers

Gebruik jij een concealer onder je ogen? En wat vindt jij van de P2, Alverde en Manhattan concealers?

liefs marloes

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer Svenja 24 juli 2014

  Fijne uitgebreide review. En ideaal ook dat ze betreft kwaliteit alle drie wel aardig in de buurt komen. Volgens mij moet ik snel eens een tripje naar Duitsland maken <3

 • Reageer Raounak 24 juli 2014

  Ik heb verliefd op de concealer van MAC, het kost wat maar dan heb je ook echt iets!

 • Reageer Cindy 24 juli 2014

  Die tweede klinkt wel heel fijn. Jammer dat ze dan weer niet in Nederland verkrijgbaar zijn, des te meer redenen dat ik een keer naar Duitsland ga haha. Fijne review!

 • Reageer Jorien 24 juli 2014

  Ben nu wel benieuwd geworden naar de concealer van Alverde, lijkt me erg fijn zoals je hem beschrijft!

 • Reageer Rianne 24 juli 2014

  Bedankt voor de review, ik woon vlak bij een DM en was nog op zoek naar een fijne concealer 🙂

 • Reageer Petra 24 juli 2014

  Ze zien er inderdaad alle 3 erg goed uit….Ik ga toch eens rondvragen wie er in mijn omgeving binnenkort bij zonze buren op bezoek gaat…

 • Reageer Anne Solveig 25 juli 2014

  Wat een fijne review!

 • Reageer Madeleine 25 juli 2014

  Wat een fijne en mooie review 🙂 Alles is duidelijk! Het lijken me fijne concealers, als ik ooit in Duitsland ben zal ik zeker een kijkje nemen…

 • Reageer Anna 25 juli 2014

  Wat een fijne review, super mooie foto’s ook!

 • Reageer Linda 25 juli 2014

  Wat een mooie en complete review heb je gemaakt. Ik vind het ook erg lastig om met een onzuivere huid de juiste producten te vinden, deze klinken gelukkig wel erg goed 🙂

 • Reageer Mariëlle 26 juli 2014

  Wat een verschil in kleur, zoals je op je hand ziet! Ze lijken me wel fijn 🙂

 • Reageer Nicole 27 juli 2014

  Goede review, vooral de alverde concealer ziet er erg goed uit.

 • Reageer OnlineBeautyMagazine 3 augustus 2014

  Die van Alverde ziet er goed uit! Ik gebruik op dit moment een stick concealer van Catrice, die z’n werk ook prima doet.

 • Reageer Beauty: Top 5 favoriete producten #5 - GLAMOURMOES.nl 13 september 2014

  […] schreef over de nummer drie, de Manhattan Wake Up concealer al een review, die kun je hier terug lezen. Toen had ik hem getest op de vlekjes op mijn kin, daar waar hij eigenlijk niet voor […]

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  Personal: GLAMOURMOES’ WEEKLY #16

  GLAMOURMOES' WEEKLY #16 - Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van mijn...

  Sluiten