Review: So Me mascara – Action

11 juli 2014 | Geplaatst in Beauty, Review

Bij de Action verkopen ze steeds meer goede budget make up producten. In het verleden heb ik wel eens wat producten gekocht en getest van bijvoorbeeld Max&More en was ik best tevreden, vooral over de blushes ben ik nog steeds te spreken. Een tijdje terug was ik in Arnhem bij de Action en zag ik nieuwe mascara’s liggen in vrij opvallende verpakkingen. Ik besloot de gok te wagen en nam de drie verschillende mascara’s mee van het merk So Me. Ik heb nog nooit eerder producten van dit merk getest, dus het was de eerste keer. De So Me Mascara was er in drie soorten. Ik test de: Illusion Lash mascara, Retro Fusion mascara en Manga Mania mascara. Allemaal leuke namen, maar ben ik er ook enthousiast over? Dat lees als je op ‘Read more’ klikt.

So Me mascara Action

Follow on Bloglovin

Product informatie

Merk: So Me
Product: Volume Glam Mascara (Illusion lash, Retro Fusion, Manga Mania)
Overig: –
Prijs: € 0,99

So Me mascara Action

Verpakking

Ik vind de verpakkingen er eigenlijk wel veelbelovend uitzien. De mascara is namelijk net zoals veel ‘Rimmel’ mascara nog extra ingepakt in plastic met daarachter een kartonnetje. Ik vind dit altijd wel prettig, omdat je zo zeker weet dat je mascara niet al 10 x open is geweest in de winkel. Zo kan er dus niemand mee gekliederd hebben. Alle verpakkingen hebben een eigen kleur. De Illusion Lash mascara is geel, de Retro Fusion mascara babyblauw en de Manga Mania mascara is roze. Er staat op alle kartonnetjes een oog afgebeeld en bovenin staat in het weet de kleur afgedrukt. Het zijn alle drie zwarte mascara’s. Ze zien er vrolijk uit en ook het effect wat de mascara zou moeten geven staat beschreven. Op de achterkant staat in het kort wat voor een mascara het is en ook de ingrediënten staan vermeld. Er zit 10 ml mascara in de huls.

De hulzen van de mascara’s zijn alle drie gewoon zwart en hebben een normale vorm. Het enige wat verschilt per mascara is de opdruk. Iedere mascara heeft zijn eigen opdruk en symbool.

So Me mascara Action

So Me Volume Glam – Illusion Lash mascara

Met So Me Illusion Lash 3D Effect Mascara zien je wimpers er langer en voller uit met een waanzinnige krul.

So Me Illusion Lash mascara

Borsteltje

Toen ik de mascara open draaide van de Illusion Lash mascara was ik teleurgesteld, want er zat geen rubberen borsteltje in maar zo een met haartjes. Als ik iets niet fijn vind zijn het borsteltjes met normale haartjes. Op de een of andere manier kan ik de mascara dan namelijk niet heel goed aanbrengen op mijn wimpers en worden ze niet gesepareerd. Minpuntje voor mij dus. Het borsteltje is heel simpel, geen bijzondere vorm of andere gekke uit elkaar staande haartjes. Hij loopt van smal naar breed in het midden en dan wordt het borsteltje weer smal. Ik vroeg me wel gelijk af, hoe ik een ‘3D-effect’ moest creëren met zo’n borsteltje.

So Me Illusion Lash mascara

Resultaat

Hmmm ik ben niet heel enthousiast over het resultaat. Eigenlijk zien mijn wimpers er nog bijna hetzelfde uit. Ze zijn alleen wat zwarter. De mascara zou langere en vollere wimpers beloven met een waanzinnige krul, maar daar is echt niks van terug te zien. Dus helaas deze mascara maakt zijn beloftes niet waar. Ook voor € 0,99 vind ik dat toch een dikke fail. Jammer. Ik had na het zien van de verpakking wel meer verwacht van de mascara. Ook zijn de wimpers op veel plekken aan elkaar geplakt en dus niet gesepareerd.

 illusionlashmascara2

So Me Volume Glam – Retro Fusion mascara

 Creëer perfecte wimpers met So Me Retro Fusion mascara. Waterproof formule: voor een langdurig, vlekvrij resultaat en ultraglanzende wimpers.

So Me Retro Fusion mascara

Borsteltje

Volgens mij is dit borsteltje precies hetzelfde als het borsteltje van de Illusion Lash mascara, maar is deze alleen qua vorm net iets anders. Deze loopt van smal naar breed. Voor dit borsteltje geldt dus hetzelfde. Geen fijn borsteltje en doet waarschijnlijk niet zo veel bijzonders voor mijn wimpers.

So Me Retro Fusion mascara

Resultaat

De Retro Fusion mascara is niet waterproof, want hij gaat heel gemakkelijk met een gewone oogmake-up reiniger van mijn wimpers af. Daarnaast zie ik geen ultraglanzende wimpers en zitten veel wimpers ook bij deze mascara aan elkaar geplakt. Ik kan er niks anders van maken, maar ook deze mascara doet bar weinig voor mijn wimpers.

Retrofusionmascara

So Me Volume Glam – Manga Mania mascara

So Me Mascara Manga Mania: zorgt voor extreem veel volume, krul en lengte voor een betoverende look met perfect gedefinieerde wimpers.

So Me Manga Mania mascara

Borsteltje

Ook de Manga Mania mascara heeft een harig borsteltje. Deze is dan wel anders als de vorige twee mascara’s. Het heeft namelijk een gebogen borsteltje. Dit zou moeten zorgen voor gekrulde wimpers en meer volume. Verder zijn het dezelfde haartjes en wijkt die niet af van de andere twee.

So Me Manga Mania mascara

Resultaat

Ook dit resultaat valt tegen. Waar is het extreme volume? Waar is de krul en de lengte? Ik zie het niet. Bovendien plakken mijn wimpers aan elkaar en ziet het er nogal rommelig uit. Door het gebogen borsteltje brengt deze mascara wel wat makkelijker aan, maar het maakt zijn beloftes gewoon niet waar. Ook is er niets gedefinieerd aan mijn wimpers. Jammer.

So Me Manga Mania mascara

Conclusie

Ik vind het jammer dat ik een ietwat negatieve review moet schrijven over deze mascara’s van de Action. Ik had heel erg gehoopt dat het budgettoppers zouden zijn, maar helaas dit is niet het geval. De mascara’s ruiken enorm sterk, dat is absoluut niet fijn. Daarnaast heb ik het idee dat de substanties van alle mascara’s hetzelfde zijn. De borsteltjes vallen voor mij tegen, omdat ik niet van harige borsteltjes houd, die doen niks voor mijn wimpers. De beloftes worden niet waargemaakt. De verpakking vind ik wel super leuk en vrolijk, maar daar is het dan ook mee gezegd. Je kan natuurlijk niet zoveel verwachten van een mascara van € 0,99, maar je hoopt dat ze iets beter uitvallen. Heb je van jezelf mooie wimpers en hebben ze alleen een beetje zwart nodig, dan kan je deze gerust proberen. Ook als je een fan bent van deze simpele borsteltjes zou ik langs gaan bij de Action. Voor mij gaan deze mascara’s helaas de prullenbak in.

So Me mascara So Me mascara

Vorige post Volgende post

22 reacties

  • Reageer ItisRomane 11 juli 2014

    Ik heb een van deze ook een keer geprobeerd en inderdaad echt totaal niet fijn!
    Maar, toch nog een leuke post om te lezen hoor!
    xo

  • Reageer Mandy 11 juli 2014

    Jammer dat het zo tegenvalt, de verpakking schept een hoge verwachting. Maar het doet inderdaad niks met je wimpers. Wel fijn om te weten dat ik het niet hoef te kopen.

  • Reageer Svenja 11 juli 2014

    Jammer dat ze tegenvallen, deze sla ik over. Bedankt voor de fijne & eerlijke review!

  • Reageer Michaela 11 juli 2014

    Jammer dat ze zo tegenvallen 🙁 Het doet inderdaad niet echt veel met je wimpers.

  • Reageer Sylvana 11 juli 2014

    Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt. Hele fijne, uitgebreide review! Jammer dat de mascara’s tegenvallen..

  • Reageer dresses and daisies 11 juli 2014

    Zo jammer! Dit had zo mooi kunnen zijn 🙁

    Ps. Er is momenteel een winactie op mijn site. Het zou leuk zijn mocht je ook meedoen. 🙂

  • Reageer Marleen 11 juli 2014

    De verpakking is in ieder geval al een stuk aantrekkelijker, maar de mascara’s dus niet. Jammer zeg! xx

  • Reageer Jana 11 juli 2014

    Jammer dat ze tegenvallen maar wel een goede review, want ik was er erg benieuwd naar 🙂

  • Reageer Manon 11 juli 2014

    Ik vind ze niet super slecht eruit zien , maar ook niet super goed!

  • Reageer Sam @ Frills & Thrills 11 juli 2014

    Hi sweety, so good to hear from you, I haven’t tried this mascara as yet.

  • Reageer Bertine 11 juli 2014

    wat jammer van die geur zeg! action kan niet altijd budgettoppers hebben!

  • Reageer Linda / Oh My Beauty 11 juli 2014

    Ik heb ook nog met deze mascara’s in mijn handen gestaan, maar toch blij dat ik ze niet heb genomen. Jammer, want ze zagen er veelbelovend uit.

  • Reageer Cindy 11 juli 2014

    Wat jammer dat ze tegenviel. Het was te mooi om waar te zijn voor deze prijs 😉

  • Reageer Sarah 11 juli 2014

    Jammer dat het zo tegenvalt, gelukkig heb je er niet veel voor moeten betalen…

    Sarah x

  • Reageer Sara 11 juli 2014

    Wat jammer dat de mascara’s allemaal zo tegenvallen. Fijne uitgebreide en eerlijke review heb je geschreven!

  • Reageer Sophie 11 juli 2014

    Manga Mania… Doet me denken aan de ‘Miss Manga’ van L’Oréal. Ik heb Action qua make-up al opgegeven. Het is budget, maar doet dan ook niets voor je wimpers of wat dan ook :’) Fijne review!

  • Reageer Jenn 11 juli 2014

    Jammer dat ze tegenvallen. Maar voor die prijs had ik ook niet zoveel verwacht moet ik zeggen.

  • Reageer Rosanne 11 juli 2014

    De lipsticks en blushes van de Action zijn dan wel weer goed. Ik ben ook niet echt te spreken over de mascara’s van de Action. liefs x

  • Reageer Bianca 11 juli 2014

    Wat jammer, de verpakking ziet er nochtans leuk uit. Ik had liever een rubberen borsteltje gezien. Gelukkig ben je slechts 3 euro kwijt, mijn meest rampzalige mascara die ik na 1x gebruiken heb weggegooid kostte iets van 18 euro 🙁

  • Reageer iiiThinkPink 13 juli 2014

    Jammer dat ze tegenvallen 🙁

  • Reageer Shoplog: DM Drogerie #1 | Straight from my heart 20 juli 2014

    […] geloof ik, testte ik een tijdje geleden nog de So Me mascara van de Action, review lees je hier. Nu heb ik twee mascara’s van P2 meegenomen. Het fijne van de DM Drogerie en van P2 is dat je […]

  • Reageer Sascha 21 juli 2014

    Ik vind ze erg matig.

  • Laat een reactie achter

    Lees vorig bericht:
    Review: Dove Pistache Magnolia Body Lotion

    Een tijdje geleden schreef ik een review over de Dove Purely Pampering Pistache & Magnolia badschuim. De review van de...

    Sluiten