Personal: Hoe blog ik?

7 juli 2014 | Geplaatst in Personal

Bloggen is mijn grootste hobby en ik steek er bijna al mijn vrije tijd in. Als ik ‘s avonds thuis kom van mijn werk en ik heb gegeten, dan duik ik meestal voor mijn laptop en ga blogs lezen, artikelen schrijven. Fotograferen is ook een belangrijk onderdeel van mijn blog en sinds een aantal weken heb ik de perfecte plek weten te creëren daarvoor. Vandaag ga ik jullie mijn ‘werkplek/blogplek’ laten zien, leg ik uit hoe ik foto’s maak en laat ik zien welke apparatuur ik gebruik.

Bloggen vind ik echt ontzettend leuk, het is veel werk, er gaat veel tijd in zitten, maar het is een soort van verslaving. Als ik een dagje weg ben of meerdere dagen niet in staat ben om te bloggen, probeer ik altijd van te voren artikelen in te plannen, zodat er wel wat online komt. Soms lukt het niet en dan baal ik wel. Herkenbaar? Het moet uiteraard wel leuk zijn en geen verplichting worden. Als ik geen inspiratie heb, plaats ik liever geen artikel, dan een half artikel.

blog

Kijk je mee?

Follow on Bloglovin

Mijn desk

Ik blog altijd op mijn slaapkamer, heel af en toe pak ik mijn laptop en ga ik beneden zitten, maar dat vind ik 9 van de 10 keer niet fijn, omdat ik dan niet goed kan zitten. Ook wil de wifi van mijn laptop niet draadloos verbinden op de een of andere manier. Ik heb een bureau van de Ikea in het zwartbruin. Hierop staat mijn laptop op een speciaal standaard, omdat ik anders last van mijn nek krijg. Een extra toetsenbord, zodat ik uiteraard wel normaal kan typen. Het is echt een fijn plekje. Alles bij de hand om te bloggen. Het notitieboekje is van de Hema en gebruik ik sinds kort om op te schrijven wat ik nog moet en wil doen en welke artikelen ik ga schrijven.

Op mijn bureau staan vaak nog producten die ik aan het reviewen ben, of wil reviewen. Dan kan ik tijdens het typen van de review nog even aan de verpakking voelen, iets lezen of juist het product ruiken.

blogblog blog

Fotograferen

Fotograferen is natuurlijk een heel belangrijk onderdeel van mijn blog. Ik schrijf veel reviews en ook bij bijvoorbeeld mijn ‘Top 5 favoriete producten’ artikelen is het belangrijk dat je goede en duidelijke foto’s maakt en gebruikt. Ik fotografeer nu sinds januari 2011 met een spiegelreflexcamera en heb al heel veel geëxperimenteerd om perfecte foto’s te krijgen. Je camera is niet het enige wat daarbij belangrijk is, ook de achtergrond, het licht en de plek waar je fotografeert.

blog

Ik maak alle foto’s voor mijn blog op mijn slaapkamer. Ik heb inmiddels na heel veel proberen de perfecte plek gevonden voor het fotograferen van producten. Ik gebruik hiervoor een hoogglans witte ‘LACK’-tafel van de Ikea, deze kocht ik een aantal weken geleden toen ik met mijn moeder bij de Ikea was. Naar mijn idee is een witte onder- en achtergrond gewoon het beste voor fotograferen. Op deze manier komen de producten het beste tot hun recht.

Ik heb dus een hoogglans witte tafel en daarnaast is de muur waar de tafel tegen aan staat ook wit. Deze heeft wel structuur, maar met de juiste instellingen van mijn camera zie je dat niet meer terug. Ik vind de manier van fotograferen die ik momenteel gebruik echt heel fijn en krijg ook de laatste tijd veel complimentjes van lezers, dat ik mooie foto’s maak. Dank jullie daarvoor! Fotograferen kan ik momenteel tot laat in de avond gelukkig nog doen. Het liefst moet het gewoon bewolkt zijn, want als de zon schijnt krijg ik te veel roze gloed op de foto’s, dit kan ik niet helemaal voorkomen met de instellingen. In de winter vind ik het altijd heel vervelend dat het zo vroeg donker is, dus dan moet ik foto’s altijd in het voren maken overdag. Meestal rond 15:00/16:00 uur.

Voor productfotografie gebruik ik in principe mijn Hama statief, die ik al heel lang geleden via Bol.com bestelde. Dit is echt een ideaal statief, want ik kan hem op meerdere manieren van hoogte wijzigen. Ook kan je de camera nog omhoog en omlaag bewegen doormiddel van het handvat dat je op de foto hierboven kan zien.

blog

Apparatuur

Voor het bloggen heb je natuurlijk naast een bureau en een plek om te fotograferen ook nog andere apparatuur nodig om het allemaal mogelijk te maken. Welke apparatuur ik gebruik, zal ik in deze alinea’s gaan vertellen. Uiteraard is het heel fijn als je een goede laptop hebt met internetverbinding ;). Ik heb sinds een aantal maanden een hele fijne super snelle laptop van het huismerk van Alternate. Het was echt een investering, want ik betaalde € 1.000 inclusief verzendkosten en dergelijke, maar hij is het echt waard. Binnen 5 seconden opgestart, ik kan meerdere programma’s te gelijk gebruiken en heel veel geheugen! Perfect!

blog

Voor het fotograferen van producten gebruik ik in principe altijd mijn spiegelreflexcamera. Ik heb een Canon EOS 500D, al ruim 3 jaar, en ik ben er nog steeds heel blij mee. Ik gebruik de kitlens (18-55mm) en de 50mm lens voor foto’s. De 50 mm lens gebruik ik als ik één product fotografeer en dan gebruik ik de Av stand. op deze manier creëer je een mooie wazige achtergrond en je product is super scherp.

Als ik een dagje wegga en ik heb geen zin om mijn spiegelreflexcamera mee te nemen, denk aan uitgaan of winkelen, dan neem ik mijn Nikon Coolpix S6300 mee. Mijn lekkere roze camera, die klein is maar wel goede foto’s maakt. Deze gebruik ik trouwens ook voor mascara reviews. Hier kan ik namelijk heel goed scherpe foto’s van mijn ogen mee maken. En uiteraard mag mijn mobiele telefoon, de Samsung Galaxy S4 niet ontbreken. Die gebruik ik natuurlijk voor mijn wekelijkse foto update; GLAMOURMOES’ WEEKLY.

blog

blog

Muziek

Tijdens het typen van artikelen vind ik het heerlijk om muziek te luisteren. Het programma dat ik standaard laat opstarten als ik mijn laptop aanzet is Spotify! Ik gebruik Spotify Premium dus kan onbeperkt muziek luisteren op mijn laptop en telefoon, zonder irritante reclames en gelimiteerde uren muziek. Momenteel luister ik heel veel Spaanstalige muziek. Gelukkig heeft Spotify daar hele fijne playlists voor. Recent ontdekte ik de playlist ¡Baila Reggeaton! Heerlijke muziek, vrolijke, swingend en ontspannend. Ik ben echt gek op muziek van Don Omar, Daddy Yankee en Wisin & Yandel. Ik word er gewoon vrolijk van. Zeker een aanrader als je van Spaanstalige/latin muziek houd.

blog

 

Vorige post Volgende post

26 reacties

 • Reageer Beautyjuf 7 juli 2014

  Wat een ontzettend leuk artikel! Bloggen kost inderdaad veel tijd, maar ik (en jij ook zo te lezen ;-)) haal er veel energie uit. Vooruit werken is heel fijn, maar ook mij lukt het niet altijd. Wat fijn dat je een vaste werkplek hebt. Je gebruikt mooie apparatuur 🙂 Ik heb ook een Canon. Heel fijn!

 • Reageer Manon 7 juli 2014

  Leuk om te zien en te lezen hoe jij blogt en wat voor dingen jij gebruikt voor het bloggen! Ik ben ook altijd in mijn vrijetijd aan het bloggen het is zo leuk!

 • Reageer Svenja 7 juli 2014

  Gaaf om te zien hoe jij te werk gaat. Zelf vind ik witte achtergronden ook het fijnst werken! En inderdaad, een fijn muziekje mag inderdaad niet ontbreken!

 • Reageer Bianca 7 juli 2014

  Wat leuk om te zien hoe jij het allemaal doet! x

 • Reageer Denise 7 juli 2014

  Ah dit soort artikeltjes vind ik altijd zo fijn om te lezen! Super dat je zo blij wordt van bloggen, maar het moet inderdaad geen verplichting worden. Je hebt mooie blogapparatuur! <3

 • Reageer Ryanne 7 juli 2014

  Leuk om te zien hoe jij dit allemaal doet en erg handig dat witte tafeltje, het werkt in ieder geval super 🙂

 • Reageer Daphne 7 juli 2014

  Superleuk om te zien! Je maakt altijd hele fijne artikelen <3 Liefs

 • Reageer Malou 7 juli 2014

  Heel leuk om te zien en te lezen 🙂

 • Reageer Mariëlle 7 juli 2014

  Leuk artikel, je luistert leuke muziek 🙂

 • Reageer femketje 7 juli 2014

  leuk om te lezen 😀

 • Reageer Lisette 7 juli 2014

  Altijd leuk zon kijkje achter de schermen!

 • Reageer saskia 7 juli 2014

  Heel leuk om zo te zien! Ik gebruik dezelfde witte ahctergrond voor foto’s 😀

 • Reageer Anna 7 juli 2014

  Wat leuk om te zien hoe jij blogt! Je hebt echt een heel gezellig werkhoekje. Zo’n wit tafeltje van Ikea heb ik ook, maar die van mij staat helemaal vol haha. Inderdaad handig voor foto’s! X

  • Reageer GLAMOURMOES 7 juli 2014

   Haha bij mij staat het tafeltje ook vaak erg vol, dus dan moet ik altijd alles eraf halen ;).

 • Reageer Rosanne 7 juli 2014

  Wat een leuk artikel is dit zeg. Leuk om eens te zien hoe iemand anders blogt. Dat tafeltje is trouwens ideaal om producten mee te fotograferen. liefs x

 • Reageer Linda / Oh My Beauty 7 juli 2014

  Leuk artikel! Bloggen is inderdaad verslavend en kost veel tijd. Maar het is en blijft leuk!

 • Reageer Kelly 7 juli 2014

  Heel erg leuk om te zien hoe je blogt! 🙂

 • Reageer Vedrano 7 juli 2014

  Dat datingspel wil ik wel met je proberen hoor (A)

 • Reageer Cindy 8 juli 2014

  Leuk om te zien hoe een ander blogt. Ik gebruik sinds een aantal maanden ook een wit LACK tafeltje van Ikea, niet de hoogglans versie overigens en ik vind dat inderdaad het mooiste om foto’s op te maken. Verder blog ik aan de eettafel, mijn vriend wordt er soms echt gek van, maar we hebben nog genoeg ruimte om te eten.

 • Reageer Armande 8 juli 2014

  Heel leuk artikel, ik vind bloggen ook verslavend inderdaad. In tegenstelling tot de populaire mening fotografeer ik niet graag tegen een witte achtergrond. Voor een los product is het inderdaad beter, voor de verkoop ook heb ik begrepen, maar ik blijf het lelijk vinden voor mijn producten.

 • Reageer Claudia 8 juli 2014

  Wat een leuke post! Ik moet ook nog een extra camera hebben. Ik heb alleen mijn spiegelreflex (A)

 • Reageer Melissa Charlotte 8 juli 2014

  Leuk om te lezen!

 • Reageer Florentine 9 juli 2014

  Súper leuk om te zien, en jouw blog is ook zo gaaf vind ik! En je maakt óók nog eens hele mooie foto’s!
  X Liefs

  • Reageer GLAMOURMOES 9 juli 2014

   Dank je voor je compliment! 🙂

 • Reageer Irma 9 juli 2014

  Wat interessant om eens te lezen dit. Je hebt het goed voor elkaar zeg! (:

 • Reageer Mandy 9 juli 2014

  Super leuk om te lezen hoe jij alles doet. Bloggen kost inderdaad veel tijd, maar het is zo leuk!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  New in: Victoria’s Secret body splashes

  Het zal jullie niet ontgaan zijn. Er was weer een speciale aanbieding bij de Etos. Eens in de zoveel tijd...

  Close