Recept: Blondie met witte chocolade

13 juni 2014 | Geplaatst in Lifestyle, Recept

Als ik ergens gek op ben is het witte chocolade! Daar kun je me bijna ‘s nachts voor wakker maken. Het liefst eet ik witte chocolade met gepofte rijst. Zo heerlijk, maar zo ongezond haha! Als ik dan een recept tegenkom waarin witte chocolade is verwerkt, dan moet ik het eigenlijk wel maken. The rest is history haha.

Ik kwam aan het recept toen ik de blog van Serena aan het lezen was. Nena had een artikel geschreven op BeautyLab over de Blondies met witte chocolade en ik was gelijk verkocht. Een recept met witte chocolade moet ik gewoon proberen. Ik vind brownies erg lekker en brownies (blondies dus) met witte chocolade moeten helemaal lekker zijn. Na het zien van het resultaat wist ik zeker dat ik ook blondies wilde fabriceren. Lees verder als je wil weten hoe ik de blondie heb gemaakt.

IMG_3898 copy

Follow on Bloglovin

Blondie met witte chocolade en frambozen

De blondie is dus een variant op de brownie, die je ook gewoon in de winkel kan kopen. Je gebruikt in plaats van melk/pure chocolade een heleboel witte chocolade. Uiteraard bleef er witte chocolade over om te snoepen haha.  Wat je voor deze blondie nodig hebt, hoe je het maakt en het eindresultaat lees je allemaal in dit artikel. Nena’s recept bevatte ook geraspte kokos, maar dat vind ik niet lekker, dus ik heb dat deel weggelaten.

recept BeautyLab

Ingrediënten

 • 225 gram chocolade (ik gebruikte repen van 100 gram)
 • 4 eieren
 • 130 gram bloem
 • 200 gram boter (roomboter of bakboter)
 • 150 gram kristalsuiker (wit)
 • 200 gram frambozen (vers of diepvries)

Bereiding

Hieronder lees je in 9 stappen wat je moet doen om de blondie te maken. Maar wat je voor dat je begint moet doen is het voorverwarmen van de oven. Wij hebben een hete luchtoven. Ik had hem rond de 175 graden gezet, maar daardoor ging de brownie wat te hard. Dus heb je ook een hete luchtoven, dan zou ik hem nog wat lager zetten. Je kunt de blondie namelijk altijd nog wat langer in de oven laten staan als hij nog niet gaar is.

recept blondie

Stap 1 t/m 4

 • Stap 1: Doe de vier eieren in een beslagkom en klop het tot een gele massa.
 • Stap 2: Voeg de suiker toe aan het eimengsel en roer dit goed door elkaar.
 • Stap 3: Laat het ei-suiker mengsel even staan en zet een klein pannetje op het fornuis op een lage stand. Hierin doe je de boter en laat deze langzaam smelten. Als je het ‘vuur’ te hoog zet, brandt het aan, dus let hier op.
 • Stap 4: Breek de chocolade in stukjes en voeg dit toe aan de boter, als deze gesmolten is. Haal het pannetje van het ‘vuur’ en roer de chocolade door de boter, tot deze volledig gesmolten is.

recept blondie

Stap 5 t/m 9

 • Stap 5:  Het boter-chocolade mengsel voeg je toe aan het ei-suiker mengsel. Zorg dat het een mooie gladde substantie wordt. Het beste kun je dit met een spatel door elkaar roeren.
 • Stap 6:  Als laatste voeg je de bloem toe aan het mengsel in de beslagkom. Het kan wat gaan klonteren, maar als je lang genoeg blijft roeren, verdwijnen deze klontjes.
 • Stap 7:  Dit is het resultaat als je alles goed door elkaar hebt geroerd.
 • Stap 8:  Doe het mengsel in een ovenschaal of brownieblik. Ik heb er bakpapier in gedaan. Dit scheelt schoonmaken en je kunt de blondie er makkelijker uit halen als die klaar is.
 • Stap 9:  Als laatste kun je de frambozen aan het mengsel toevoegen. Ik heb ze zoveel mogelijk onder gedompeld, zodat ze niet heel zwart worden in de oven.

Doe nu de blondie in de voorverwarmde oven. Bij mij heeft ie er 50 minuten in gestaan en toen kwam, zie onderstaande foto, zo uit de oven. Door met een satéprikker in je creatie te prikken kun je na gaan of hij al gaar is. Als er geen blondie meer aan je prikker zit, kun je hem uit de oven halen.

blondie uit de oven

Resultaat

Ik had een beetje een ‘hard hoofd’ in het resultaat, omdat de brownie al vrij snel bruin begon te worden aan de bovenkant. Uiteindelijk heb ik na 50 min met een satéprikker gecontroleerd of ie gaar was. Er zat nog een heel klein beetje beslag aan de prikker. Ik besloot de oven uit te zetten en gewoon nog 10 min te laten staan. Daarna haalde ik het resultaat uit de oven! Wow! Het ziet er super lekker uit. En als je begint te snijden, zie je dat hij helemaal goed gaar is van binnen! De frambozen geven een leuk en kleurig effect! De belangrijkste vraag? Is hij lekker? JA! HEERLIJK!  Nena, bedankt voor het delen!

Variant op de brownie Variant op de brownie

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Svenja 13 juni 2014

  OH my.. dit ziet er zoooooo onwijs lekker uit. Mijn maag gaat er nu serieus helemaal van knorren!

 • Reageer Claudia 13 juni 2014

  Het ziet er echt heerlijk uit! Mijn moeder heeft een keer een witte chocolade souffle gemaakt, echt delicious!

 • Reageer alexa 13 juni 2014

  ziet er heerlijk uit en fijn dat je het recept met ons hebt gedeeld. Yummie!

  • Reageer GLAMOURMOES 13 juni 2014

   Graag gedaan! 😀

 • Reageer Sarah 13 juni 2014

  Mmm, dit ziet er zo lekker uit!

  Sarah x
  http://www.palmtreesandheels.blogspot.be

 • Reageer priscilla 13 juni 2014

  dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ben ook gek op witte chocolade

 • Reageer Jenn 13 juni 2014

  Dat ziet er heerlijk uit! Ik ga hem zeker eens proberen!

 • Reageer Bertine 13 juni 2014

  ooh die heb ik ook bij serena gezien! lijkt me mega lekker!

 • Reageer Linda 13 juni 2014

  Hmmm wat ziet het er lekker uit! Zo jammer dat een laptop geen proef functie heeft 🙂 hihi

 • Reageer Melissa 13 juni 2014

  Ziet er heerlijk uit!
  x

 • Reageer Ceetje 13 juni 2014

  Oh dat ziet er echt heerlijk uit. Had voldoende gegeten, maar krijg nu weer (lekkere) trek!

 • Reageer Recept: Blondie | Gedachtenspinsels 19 juli 2014

  […] ik zo langzamerhand wel. Geïnspireerd door het recept wat ik een paar dagen eerder tegenkwam bij Marloes besloot ik een blondie te gaan maken. Ik vond het recept en de plaatjes van het resultaat er […]

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  Personal: My furry friend tag

  Ja, weer eens een tag op mijn blog. Ik kwam namelijk een super leuke en toepasselijke tag tegen op de...

  Sluiten