Lifestyle: Bodieboost – BikiniBoost

5 juni 2014 | Geplaatst in Lifestyle

Een tijdje geleden heb ik jullie verteld over de dieet-/afvalmethode Bodieboost. Ik ben vanaf het begin een fan geweest van de manier waarop je gezond eet, maar toch af en toe een keer wat lekkers naar binnen mag ‘werken’. Charlotte Willems is de bedenker van de Bodieboost methode en is zelf al een aantal jaar op een stabiel gewicht. Inmiddels zijn er drie boeken verschenen namelijk Bodieboost ‘Slank en fit in het echte leven’, Bodieboost ‘Het kookboek’ en Bodieboost ‘Het dagboek’. Nu is sinds 26 mei het vierde deel verschenen, namelijk het Bodieboost ‘Bikiniboost’ boek! Wie wil er nou geen prachtig strak lijf voor de zomer en daarnaast ook nog eens bikiniproof!

Ik ben al een jaar geleden begonnen met Bodieboost en hou het soms echt super lang vol, maar dan heb ik weer een aantal feestjes of evenementen en dan gaat het helemaal mis. Vervolgens kan ik namelijk niet stoppen met allemaal zoete dingen eten en kopen. Ik ben echt een snoep en chocolade liefhebber en als ik weet dat het in huis is, dan is mijn discipline helemaal weg. Dit moet echt anders, ik wil gewoon lekker in mijn vel zitten, een strakker lichaam krijgen (ik ben absoluut niet te zwaar) en met zelfvertrouwen de (hopelijk) warme zomer in gaan. Dit kan perfect met de vier weken durende boost om fit te zomer in te gaan.

Bodieboost Bikiniboost

Follow on Bloglovin

Bodieboost – BikiniBoost

BikiniBoost is dé tool waarmee je in vier weken tijd dat fantastische bikini-proof lichaam kunt bereiken. 

BikiniBoost is een realistisch boek dat op een gezonde manier een goede kickstart geeft. In vier weken verlies je gemiddeld 2 tot 4 kilo gewicht en neemt je tailleomvang met 2 tot 4 centimerer af. Dit boek geeft je een lekkere BOOST en helpt je naar een happy healthy lifestyle het hele jaar door. [Bodieboost, BikiniBoost, 2014)

In BikiniBoost neemt Charlotte je vier weken aan de hand en coacht ze je. De vier weken worden onderverdeeld in 28 dagen en bij iedere dag staat beschreven wat je moet doen om uiteindelijk dat bikini-proof lichaam te krijgen.  Er zijn vier weekmenu’s opgesteld, iedere week heeft zijn eigen ontbijt, lunch en tussendoortjes en daarnaast heb je de keuze uit 7 recepten voor het avondeten. Uiteraard mag je die recepten per dag wisselen. Achterin het boek staan superveel leuke nieuwe recepten die speciaal zijn samengesteld voor dit boek. Zo kun je denken aan BBQ-recepten, bananenijs,  zomerijs en een alcoholvrije zomercocktail.

Bodieboost - BikiniBoost

Bodieboost - BikiniBoost Bodieboost - BikiniBoost Bodieboost - BikiniBoost

Workouts

In het BikiniBoost boek staan verschillende workouts die je per dag ‘moet’ uitvoeren. Zo heb je de BikiniBoost kalender, waarbij je iedere week een ander deel van je lichaam traint door middel van squats, crunches, leg lunches en biceps. Je bouwt het aantal per dag op met op dag vier een rustdag.

Het tweede deel van de workouts bestaat uit een 5-minuten workoutrondje. Deze bestaat uit 5 oefeningen die je ieder 1 minuut lang herhaald:

1 min – wall sit
1 min – oefening voor je buik
1 min – jumping jacks
1 min – dips
1 min – knieheffen op de plaats

Dit workoutrondje doe je iedere dag.

Als laatste is er nog het BikiniBoost workout schema. Dit schema bestaat uit drie onderdelen: wandelen, hardlopen en de total bodie-krachttraining. Ieder onderdeel van het schema voer je één keer per week uit. Voor de total bodie-krachttraining staat het hele schema uitgebeeld in het boek, zo heb je een heel fijn overzicht van welke oefeningen je moet doen. Het hardlopen vervang ik door touwtje springen/sporten in de sportschool. Want ik heb echt een hekel aan hardlopen haha.

Bodieboost - BikiniBoost

Mijn doel(en)

Mijn doel met Bodieboost en BikiniBoost is om een gezonde levensstijl te creëren waarbij je wel af en toe gewoon lekker kan genieten van bijvoorbeeld chocolade of chips. Daarnaast wil ik graag mijn streefgewicht van 65 kg behalen en dit stabiel vasthouden. Daarnaast wil ik heel graag een strakker lichaam, ik ben niet dik, dat absoluut niet, maar ik heb wat probleemzones. Door dit workoutscheme te volgen, hoop ik hiermee een begin te maken. Na de vier weken is het wel van belang dat ik de oefeningen blijf doen.

Beloning

Uiteraard vind ik dat ik mezelf mag belonen als ik daadwerkelijk deze vier weken heb volgemaakt, niet gesmokkeld heb en iedere keer ook de workouts heb gedaan. Hierdoor ben ik extra gemotiveerd om mijn doelen daadwerkelijk te halen. Ik ben al langere tijd bezig om een strakker figuurt te krijgen, maar steeds kon ik, vaak in het weekend, de verleiding niet weerstaan om te gaan ‘snaaien’. Daarom wil ik mezelf belonen en extra motiveren. Als ik de vier weken uit het BikiniBoost boek heb voltooid mag ik voor mezelf nieuwe bokshandschoenen bestellen. Ik volg één keer in de week een groepsles ‘Boxercise’ en daarvoor heb ik momenteel bokshandschoenen in bruikleen. Maar ik wil heel graag super toffe babyroze bokshandschoenen! Daarom beloon ik mezelf met die handschoenen als ik de vier weken goed heb voltooid.

Ik zal jullie op mijn blog op de hoogte proberen te houden door iedere week een kleine update te plaatsen. Eventueel kan ik nog wat recepten delen die ik graag eet en die lekker en healthy zijn.

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Svenja 5 juni 2014

  Lijkt me echt een super fijn, handig en inspirerend boek! Had hem ook al eens in de winkel doorgebladerd, maar toch niet gekocht. Misschien ga ik dat toch nog doen.

 • Reageer Lifestyle: Workout outfits - BikiniBoost update | Straight from my heart 9 juni 2014

  […] die categorie op dit moment meer inspiratie heb. Ik had beloofd dat ik jullie naar aanleiding van dit artikel iedere week een update zou geven over mijn voortgang met BikiniBoost van Bodieboost.  En […]

 • Reageer Sanne 9 juni 2014

  Dit boek klinkt echt heel goed! Gelukkig heb ik van mezelf al een bikiniproof body. Alhoewel mijn bovenbenen best wat slanker mogen… Leuk artikel trouwens! Je schrijft leuk

  xx

 • Reageer Bonnie 15 juni 2014

  Hee, wat een leuke blog heb je. Kwam hem net tegen en heb gelijk een tijdje zitten lezen! Leuk al die sporttips! x

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Beauty: Opgemaakte producten mei 2014

   Iedere maand bewaar ik alle lege verpakkingen van producten die ik heb opgemaakt. Ik spaar ze op, zodat ik aan...

  Close