Swatches: Essence Viva Brasil

31 mei 2014 | Geplaatst in Beauty, Review, Swatches

Limited Editions van merken zoals Essence vind ik altijd erg leuk. Vorige week zaterdag was ik bij de DM Drogerie in Essen, de shoplog vind je hier. Bij de DM Drogerie zag ik de nieuwe LE van Essence; Viva Brasil! Ik werd gelijk vrolijk bij het zien van al die zomerse kleurtjes! Uiteraard is deze LE naar aanleiding van het WK in Brazilië uitgebracht. Brazilië staat wel bekend om de zomerse en tropische kleuren tijdens het Braziliaanse carnaval. Ik kon het dan ook niet laten om een paar mooie nagellakjes uit deze Limited Edition mee te nemen! Ik nam er uiteindelijk vier van de vijf mee. De vijfde kleur (roze) was niet meer op voorraad helaas. Vandaag daarom de swatches van deze geweldig vrolijke lakjes van Essence uit de Viva Brasil LE.

We presenteren de coolste producten voor een zomerse, Braziliaanse look met deze trend edition! De trend edition is geïnspireerd op de swingende steden Rio de Janeiro en São paulo en combineert het energieke gevoel van de Copacabana met een fel en tropisch kleurpalet van zonnig geel, rood, roze, paars, groen en blauw. de absolute must-haves zijn de multicoloured lipbalms met hun unieke ringstructuur, de prachtige mascara’s voor ogen én haar en de trendy nagelsetjes. Stijlvolle armbandjes in Braziliaanse kleuren maken de look compleet en brengen jou meteen in tropische sferen.

Essence Viva Brasil

Follow on Bloglovin

Essence Viva Brasil nagellak

Je nagels vormen het stralende middelpunt met deze nagellakken in de prachtigste Braziliaanse kleuren. Helder geel, fel groen, blauw, paars en roze brengen je in een tropische zomerstemming. en met de langhoudende textuur is een verfrissende duik in de schitterende atlantische oceaan geen probleem!

De Essence Viva Brasil heeft vijf mooie nagellakjes namelijk: 01 i ♥ Brasil02 Everybody Salsa03 Ka-ka-karnival04 Cool azul en 05 Yeah, Copacabana! Ik ga de lakjes 02 tot en met 05 swatchen. I ♥ Brasil kon ik helaas niet meenemen in Duitsland omdat deze was uitverkocht. Ik betaalde voor de lakjes € 1,55 bij de DM Drogerie. In Nederland betaal je € 1,69 per flesje.

Essence Viva Brasil

Verpakking

De lakjes van Essence Viva Brasil zitten in de mooie glazen potjes, net zoals de ‘Colour & Go’ lakjes. De doppen hebben dezelfde kleur als de nagellak, dat vind ik altijd wel fijn. Zo kan je in je nagellakstash meteen zien welke kleur het is. Ik ben gek op de mooie rondingen van de flesjes en vind deze Viva Brasil edition super tof. De kleuren maken mij sowieso al erg vrolijk. Op de voorkant is ‘Essence’ afgedrukt in het wit. Daaronder zit een doorzichtige sticker met ‘Viva Brasil’. Ik vind de typografie heel erg mooi. Het is gewoon een heerlijke vrolijke lijn met prachtige kleurtjes. Een leuk detail vind ik ook altijd ‘E’ van Essence bovenop de dop. De lakjes bevatten 8 ml. Een normaal formaat voor nagellak, die ik toch nooit op maak ;).

Essence Viva Brasil Essence Viva Brasil

Kwastje

Het kwastje van de LE Viva Brasil nagellakjes is heel fijn. Het is een mooi breed kwastje waar geen losse of te lange haartjes tussen zitten. Je lakt heel makkelijk in een keer je nagels. Wel moet je een beetje oppassen met bijvoorbeeld de nagels van je pink, omdat die wat smaller zijn, dat je niet knoeit. Ik vind het een fijn kwastje, lakt lekker makkelijk, zonder veel strepen. Ook kun je goed doseren met dit kwastje.

02 Everybody Salsa

Het eerste lakje dat ik ga swatchen is de kleur 02 Everybody Salsa. Een lekker gedurfd vrolijk groen kleurtje. Het zit een beetje tegen appeltjesgroen aan maar dan met net wat meer blauw. Ik vind dit een erg tof kleurtje en heb deze ook al op al mijn nagels gedragen. Helaas had ik gelijk na een uur al een grote beschadiging op mijn duim zitten. Nagellak lang op mijn nagels laten zitten is gewoon niet voor mij weggelegd haha. Maar deze ‘Everybody Salsa’ uit de Viva Brasil LE is er zeker een die ik nog vaker ga dragen.

 Essence Viva Brasil Everybody Salsa Essence Viva Brasil Everybody Salsa

Swatches

Op onderstaande foto zie je ‘Everybody Salsa’ op mijn nagels. Het lakje dekt in principe redelijk met één laagje, maar dan moet je hem vrij dit aanbrengen. Ik heb daarom twee laagjes aangebracht en dan dekt hij volledig. Ik vind het een erg mooie en frisse kleur!

Essence Viva Brasil Everybody Salsa

03 Ka-ka-karnival

Het tweede lakje is een heel mooi paars lakje met de mooie naam ‘Ka-ka-karnival’. De kleur neigt een beetje naar magenta, maar is toch wel echt paars. Het is niet een overduidelijk zomers kleurtje, maar hij pas wel heel mooi bij de rest van de Viva Brasil lakjes. Het is ook een mooie draagbare tint paars, die ik nog niet in mijn nagellakstash had.

Essence Viva Brasil Ka-ka-karnival Essence Viva Brasil Ka-ka-karnival

Swatches

Yes i like ‘Ka-ka-karnival’! Wat een mooie paarse tint is dit. Ook dit lakje heb ik aangebracht met twee dunne laagjes. Op deze manier dekt het lakje volledig. Geen super zomers kleurtje, maar toch vind ik hem erg mooi! Deze ga ik denk ik wel vaker gebruiken!

Essence Viva Brasil Ka-ka-karnival

04 Cool azul

Het derde lakje is Cool azul! Een prachtige blauwe kleur, wauw! Ik vind deze echt geweldig. Laatst zag ik bij de Rita Ora collectie voor Rimmel ook al zo’n heel mooi denimachtig blauwe kleur voorbij komen en toen ik deze van Essence zag, was ik gelijk verkocht! Ik vind het een fantastische kleur voor op mijn nagels.

Essence Viva Brasil Cool Azul Essence Viva Brasil Cool Azul

Swatches

Ja ook tijdens het swatchen ben ik nog steeds enthousiast over deze diepblauwe kleur. Op onderstaande foto heb ik twee laagjes aangebracht. Het lakje dekt dan volledig en staat heel erg mooi op mijn nagels. Dit is zeker mijn favoriet van deze vier Viva Brasil lakjes! Niet echt een vrolijk kleurtje, maar wel prachtig voor op je nagels! Zeker een blijvertje!

Essence Viva Brasil Cool Azul

05 Yeah, Copacabana

Yeah, Copacabana is echt geel, het laatste lakje dat ik swatchte en die nu nog op de nagels van mijn beide handen prijkt! Het is een gedurfde kleur, die ik niet zo snel op mijn nagels zou dragen, maar eigenlijk wel super tof! Het is heel zomers en lekker vrolijk. Op de foto hieronder komt het lakje over als een knalgeel kleurtje maar op mijn nagels en in het echt is het een gele kleur met een oranje ondertoon. Fris, vrolijk en opvallend deze kleur. Het doet me wel denken aan verse ananas en bananen haha!

Essence Viva Brasil Yeah Copacabana Essence Viva Brasil Yeah Copacabana

Swatches

Van ‘Yeah, Copacabana’ moet je zeker twee laagjes aanbrengen om hem mooi dekkend te krijgen! Maar het resultaat mag er wezen. De kleur valt me helemaal niet tegen en ik vind hem eigenlijk zelfs wel heel leuk! Ook een blijvertje dus. Voor als je houdt van lekker geel en vrolijk!

 Essence Viva Brasil Yeah Copacabana

Conclusie

Ik ben ontzettend tevreden over de lakjes van Essence Viva Brasil. Vooral Cool Azul en Everybody Salsa zijn heel mooi. Deze lakjes gaan zeker weten vaker op mijn nagels prijken. Over het algemeen vind ik Essence lakjes wel fijn. Het was een tijd geleden dat ik een lakje van dit budgetmerk had gekocht, maar ik ben weer helemaal enthousiast. Ze lakken fijn door het brede kwastje en zijn gewoon mooi van kleur! Lekker zomers en mooi dekkend met twee laagjes.

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageer Denise 31 mei 2014

  Mooie lakjes en echt een goede dekking! <3

 • Reageer Dionne 31 mei 2014

  Wat een leuke vrolijke zomerlakjes!

 • Reageer Mariëlle 31 mei 2014

  Hele leuke lakjes, maar dat ben ik wel gewend van Essence 🙂

 • Reageer Beautyjuf 31 mei 2014

  Wat een vrolijke lakjes! De mintgroene vind ik erg mooi 🙂 Kan niet wachten totdat deze LE naar Nederland komt.

 • Reageer Bianca 31 mei 2014

  Oh leuke lakjes, vooral de paarse vind ik wel heel mooi 🙂

 • Reageer Kelly 31 mei 2014

  Leuke lakjes!

 • Reageer Bertine 1 juni 2014

  wat dekken ze goed zeg! vind de kleuren niet heel bijzonder eigenlijk..

 • Reageer Nikki 1 juni 2014

  Leuke lakjes, maar ik denk niet dat ik ze ga halen. Ik heb al zoveel nagellak.

 • Reageer Madeleine 11 juni 2014

  Supermooie kleuren 🙂 Ik hou ervan!

 • Reageer Linda 19 maart 2016

  Ik ben verliefd op de paarse kleur 🙂

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Review: Mango Body Sorbet van The Body Shop

  Op de Beautygloss Party van Mascha kocht ik bij The Body Shop stand een product uit hun nieuwe lijn. Ik...

  Close