Fashion: Primark zomercollectie 2014

13 maart 2014 | Geplaatst in Fashion
Met het prachtige weer van afgelopen dagen krijg ik weer helemaal die lente-/zomerkriebels. Geen dikke jassen, twintig lagen kleding en uggs meer, maar lekker luchtige kleding en mijn nieuwe parka dragen. Ook in de winkels komen alle lente en zomercollecties al weer uitgebreid onder de aandacht. Zo ook de nieuwe zomercollectie van de Primark.
 
Deze zomer brengt PRIMARK een ode aan exotische carnavals, rijke tradities en bijzondere culturen. In de damescollectie zijn Carnaval en Afroclash de centrale thema’s die deze collectie in een tropische stroomversnelling meenemen. Een kleurrijke mix van levendige Afrikaanse en Caribische prints met kleurrijke bloemen en bladeren en oversized dierenprints. Deze prints geven een stoere touch aan de korte topjes, de vloeiende chiffons, het zachte katoen en de golvende broeken die deze zomer in de collectie van Primark zitten.

 

 
Follow Straight from my heart
Primark zomercollectie 2014
Met colour blocking en grafische strepen wordt er een scheiding tussen de prints gemaakt. Scherpe lijnen en een strak gesneden afwerking zorgen voor een vrouwelijk silhouet. Het kleurenpalet is opvallend en verrassend met contrasterende kleuren en metallic details. Kralen, kwastjes, veren en raffia geven een extra dimensie aan de collectie en voegen details aan schoenen, tassen en hoofdbanden toe.
 
In de swimwear collectie voor de dames komt het jaren 50 silhouet terug. De push-up bovenstukjes en broekjes met een hoge taille benadrukken het zandloperfiguur. Exotisch fruit, zonsondergangen en fraaie bloemen versieren dit seizoen de zogenaamde ‘flouncekini’. Ook zien we cropped swim tops, broekjes met cut-out details, voering in contrasterende kleuren en een mooie afwerking. De retro badpakken met galopperende paarden, tijgerkoppen en palmbomen, zijn diep uitgesneden bij de rug en hoog uitgesneden bij de benen.
 
De mannencollectie van komende zomer haalt zijn inspiratie uit de sport en de kunst van de jaren 80. De collectie combineert losse, relaxte vormen met uitbundige prints. De Sport Odyssey-trend vormt de basis van de collectie. Varsity modellen en high-performance stoffen worden gecombineerd met tie-dye jasjes en zwembroeken met colour blocking. De nette lijnen en stoffen staan in schril contrast met de krachtige retro prints van de Cyber Surftrend. Hieronder vallen prints van Hula meisjes in tattoo stijl en prints met lollies. Kenmerkende accessoires zijn onder andere gebloemde caps, neon slippers en sportschoenen met panterprint details.
 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Lees vorig bericht:
Beauty: Favoriete producten op dit moment #1

Vandaag een filmpje waarin ik mijn favoriete producten laat zien. Ik heb wel eens vaker een artikel geplaatst over mijn...

Sluiten