Lifestyle: Bodieboost #2

26 januari 2014 | Geplaatst in Uncategorized
Ik heb al eens een artikel geschreven over de afvalmethode Bodieboost. En vandaag geef ik jullie een soort van update/review van de nieuwe boeken uit de Bodieboost serie van Charlotte Willems. Het eerste artikel over Bodieboost lezen jullie hier. Ik ben 2 januari, toch in het kader van goede voornemens enzo, weer begonnen met het Bodieboosten. Hiervoor deed ik het ook al wel, maar had ik regelmatig te veel koolhydratenporties en jokers. Nu probeer ik mij zoveel mogelijk te focussen op de families en tijdstippen van eten.

BodieBoost doet niet aan punten of calorieën tellen en ingewikkelde dieetregels. BodieBoost werkt met 5 productgroepen: koolhydraten, groenten, eiwitten, zuivel en fruit. Van elke productgroep (familie) mag je 2 porties per dag eten. Alles is gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Daarnaast zijn er 12 simpele regels één daarvan is dat snoepen en alcohol drinken (elke week) mogen om het leven leuk te maken en het dieet vol te houden. You only live once![Bodieboost]

Follow Straight from my heart

De Bodieboostboeken bestel je hier.

Bodieboost update #1
Ik ben momenteel weer bij het eerste boek begonnen, om de draad weer op te pakken. Gisteren ben ik gestart met week 4 uit het eerste boek. Je volgt iedere week een ander weekmenu met ontbijt, tussendoortjes, lunch en één van de zeven recepten. Het fijne aan Bodieboost is het feit dat je producten kan wisselen met andere producten uit dezelfde familie. Zo lust ik bijvoorbeeld geen champignons, maar die kan ik dan gewoon vervangen door een paprika. Ook is er bij de recepten voor gezorgd dat je geen bijzondere dingen hoeft te kopen, maar alles in de supermarkt kunt halen. Daarnaast heb je producten bij meerdere recepten nodig, waardoor je ze in principe altijd opmaakt.

Er zijn in november twee nieuwe boeken uitgekomen in de Bodieboostmethode, namelijk het kookboek en het dagboek. Ik heb de twee boeken ontvangen om er een review over te schrijven. Vandaag geef ik jullie een eerste inzage in de twee boeken. Waarna ik in verschillende artikelen, een aantal dingen zal uitlichten.

Voor mij werkt deze methode eigenlijk erg goed. Ik hoef niet ontzettend veel af te vallen, maar ik ben heel bewust bezig met mijn eten. Probeer zo veel mogelijk op vaste tijdstippen te eten en te genieten van de jokermomentjes (de momenten waarop je iets van de jokerlijst mag kiezen). Hierdoor houd ik het beter vol en voelt het niet als een straf. Daarnaast is Bodieboost eigenlijk helemaal geen straf, je eet gezond, maar ontzettend gevarieerd en door deze methode ben ik veel meer gaan koken en recepten uit gaan proberen! Dit resulteert in heel veel foto’s op Instagram.

Het kookboek – € 19,95
Vanuit de talrijke leden en volgers van de BodieBoost-community kreeg Charlotte vaker de vraag naar nog meer recepten en week menu’s. BodieBoost: Het kookboek is daar het antwoord op. Op haar eigen, spontane en enthousiaste wijze geeft Charlotte haar succesrecepten én die van de BodieBoost-ambassadeurs prijs. Daarnaast vormen de 4 extra weekmenu’s  een extra ‘mini-crash-course’ om die laatste paar, vaak meest lastige pondjes, te lijf te gaan. Uiteraard ontbreken ook de handige familielijsten en de 12 gouden regels niet waarop het dieet is gebaseerd. Bovendien vind je in het boek vele tips van BodieBoosters, wordt er antwoord gegeven op veelgestelde vragen en is de wetenschappelijke onderbouwing van het dieet achterin het boek opgenomen.

Het dagboek – € 4,95
Het dagboek is een handig invulboek waarin je jouw persoonlijke BodieBoostchallenge kunt vastleggen, noteren en bijhouden. In dit dagboek noteer je waar je nu staat (huidige situatie), waar je naartoe wilt (einddoel), wat je daarvoor moet doen (acties), voortgang, je weekmenu, je jokerlijst, je motivatie en je moeilijke en goede momenten.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Read previous post:
Beauty: Mijn beautystash deel 2 deodorant

In de maand februari wil ik een 'No-buy' maand invoeren om meer geld te besparen en niet onnodig veel nieuwe...

Close