Review: Catrice Glamour Doll mascara

7 januari 2014 | Geplaatst in Beauty
Het is al te lang geleden dat ik een mascara heb gereviewed, dus vandaag wil ik dat graag weer eens doen. Ik heb twee maanden geleden bijna al mijn mascara’s weg gegooid, omdat ik ontzettend last had van rode, droge en gevoelige oogleden. Ik kwam er achter dat ik toch echt mijn mascara’s na drie maanden gebruiken moet weggooien. Het werkte en mijn oogleden zijn weer zo goed als ‘genezen’. Ik kocht een aantal nieuwe mascara’s en mijn meest recente aankoop ga ik vandaag reviewen: Catrice Glamour Doll mascara.

Follow on Bloglovin

Catrice Glamour Doll Mascara

“Poppenogen zijn een nieuw fenomeen op de internationale catwalks – dit vraagt om ons speciaal ontwikkelde elastomeer borsteltje. Waarom? Hiermee verdeel je de romige mascara supergemakkelijk over de wimpers. Het slimme borsteltje neemt een grote hoeveelheid van de textuur op en bedekt elke individuele wimper zonder ze te verzwaren. Het resultaat: extra volume maar ook voor fascinerende lengte en dichtheid. Zo creëer je onweerstaanbaar lange wimpers en verleidelijke poppenogen! Opthalmologisch gestest.”[Catrice]

Product informatie

Merk: Catrice
Product: Glamour Doll Volume mascara
Overige producten: Geen

Prijs: € 3,99

Ingrediënten

AQUA (WATER), CARNAUBA (COPERNICIA CERIFERA) WAX, CERA ALBA (BEESWAX), BUTYLENE GLYCOL, STEARIC ACID, VP/EICOSENE COPOLYMER, PALMITIC ACID, GLYCERYL STEARATE, ACACIA SENEGAL GUM, AMINOMETHYL PROPANOL, CANDELILLA (EUPHORBIA CERIFERA) WAX, PVP, CAPRYLYL GLYCOL, POLYVINYL ALCOHOL, SODIUM DEHYDROACETATE, PHENOXYETHANOL, CI 77499 (IRON OXIDES).

Verpakking

Ik vind de huls van de Glamour Doll mascara er helemaal niet budget uitzien. Het is een prachtig gevormde zwarte huls met een zilveren opdruk. Er zit een soort twisteffect in die doorloopt naar de dop. De verpakking past goed bij de naam van de mascara. Het straalt wel een beetje glamour uit. Ik vind mascara verpakkingen mooi als ze strak zijn. Die felle kleuren hoeven niet persé altijd. Soms kan juist een zwarte huls heel erg opvallen. Ook vind ik het chique dat de naam van de mascara er niet zo ‘BAM’ heel groot opstaat, maar juist in het zilver aan de onderkant van de huls in een mooi strak en duidelijk lettertype. Ja deze huls spreekt me aan. Vanzelfsprekend heeft de mascara een draaidop die je gemakkelijk kan openen en weer kunt sluiten. Er zit 10 ml in deze mascara.

 

Product

Als ik een mascara koop wil ik altijd goed het borsteltje kunnen zien, het liefst ook nog voelen, maar dat gaat in de meeste gevallen niet. Ik merk dat ik een voorkeur heb voor siliconen/rubberen borsteltjes. Het fijnste borsteltje tot nu toe vind ik die van de Max Factor Masterpiece Experience mascara. Die was flexibel had een mooie vorm en zorgde er voor dat de mascara perfect op mijn wimpers kon worden aangebracht.

Deze mascara van Catrice is al een tijdje in het assortiment. Ik was er al langer nieuwsgierig naar, maar omdat ik nog zoveel mascara had heb ik hem pas recent gekocht in Duitsland. De reden was onder andere het mooie siliconen borsteltje met de punt smal en naar beneden toe steeds breder. Een flexibel borsteltje die een goede hoeveelheid mascara afgeeft tijdens het aanbrengen. De mascara zelf is geurloos, pikzwart en goed van textuur. Er zitten weinig klonten in de mascara en dat vind ik altijd wel prettig.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Resultaat

Wat vind ik van de mascara!? Ik ben wel heel enthousiast over de mascara, ondanks dat ik het effect niet mooi op de foto kreeg en uitgerekend tijdens het foto’s maken, het niet lukte om de mascara super mooi aan te brengen. Ik vind het borsteltje heel fijn en het werkt prettig bij het aanbrengen. Kan mijn wimpers en goed mee separeren. Bij de foto’s die ik heb gemaakt is eigenlijk een laagje mooier dan twee lagen, maar normaal gesproken als ik het goed en netjes aanbreng is twee laagjes voor deze mascara perfect. Mijn wimpers zijn zeker verlengd en mooi zwart, maar dat poppenogeneffect geeft het niet echt. Dat is denk ik ook afhankelijk van je eigen wimpers. Mijn wimpers staan nou eenmaal niet heel mooi netjes op een rijtje. Hierdoor is het altijd iedere dag weer een uitdaging om mascara mooi aan te brengen.

Ik vind deze mascara een goed product, vooral voor de lage prijs. Mijn wimpers hebben lengte en meer volume en geven een mooie oogopslag. Als je graag siliconen/rubberen borsteltjes gebruikt zonder rare vormen, dan is deze mascara zeker wat voor jou.

 

 

 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Lees vorig bericht:
Fashion: OOTD Flower jacket

Het is weer eens tijd voor een artikel met outfitfoto's. Gisteren (zondag) was het dus redelijk goed weer (zonnetje, blauwe...

Sluiten