Rituals Cherryblossom and Ricemilk showerfoam + bodycream

27 november 2013 | Geplaatst in Beauty, Review
Al een hele tijd geleden heb ik een keer een tester gehad van de Rituals Cherry Blossom and Ricemilk bodycream en vanaf dat moment ben ik er altijd helemaal weg van geweest. Echter is het er nooit van gekomen om een fullsize verpakking te kopen, omdat de potten toch wel vrij prijzig zijn.
Lucky me, want op de Margriet Winterfair stond een super grote Rituals stand met een grote selectie producten voor een mooie beursprijs. Ik twijfelde geen moment en kocht de Rituals Zensation Rice Milk & Cherry Blossom showerfoam en body cream. Voor de showerfoam betaalde ik uiteindelijk maar € 5, omdat ik er drie kocht en voor de bodycream betaalde ik € 12. Vandaag een review van deze heerlijke producten van de Rituals.
“Het verhaal achter Sakura RITUALS… Japan kent een rijke traditie vol rituelen. De Kersenbloesem staat symbool voor liefde en geluk. Het jaarlijkse ritueel van vallende bloesemblaadjes wordt gezien als het ontluiken van nieuw leven. Vier iedere dag als een nieuw begin met de bijzondere producten uit het Sakura ritueel.”[Rituals]
Rituals Cherryblossom and Ricemilk

Rituals Zensation Organic Rice Milk & Cherry Blossom showerfoam

Unieke doucheschuim technologie. Doe een beetje gel in je hand, in contact met water verandert deze in rijkverzorgend schuim. Zensation combineert Rijstmelk, een natuurlijk ingrediënt dat de huid voedt en deze zijdezacht maakt en Kersenbloesem, het Japanse symbool voor puurheid. Gebruik na het douchen met Zensation doucheschuim Magic Touch bodycream om dezelfde geurervaring te beleven. 
Rituals Zensation Organic Rice Milk & Cherry Blossom

Product informatie

Merk: Rituals
Product: Zensation Organic Rice Milk & Cherry Blossom
Overige producten: Klik hier
Prijs: € 8,00 (200ml)
Rituals Zensation Organic Rice Milk & Cherry Blossom
 

Ingrediënten

AQUA / WATER, SODIUM LAURETH SULFATE, ISOPENTANE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SORBITOL, ISOPROPYL PALMITATE, PARFUM / FRAGRANCE, PEG-120 METHYL GLUCOSE DIOLEATE, ISOBUTANE, GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, SODIUM BENZOATE, CITRIC ACID, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, ORYZA SATIVA (RICE) EXTRACT, GLYCERIN, PRUNUS CERASUS (BITTER CHERRY) EXTRACT, BUTYLENE GLYCOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, BENZYL ALCOHOL, BENZYL SALICYLATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CINNAMYL ALCOHOL, CITRONELLOL, COUMARIN, GERANIOL, HEXYL CINNAMAL, LINALOOL.
Rituals Zensation Organic Rice Milk & Cherry Blossom

Verpakking

De showerfoam komt in een stevige spuitbus zoals je ook de slagroom en haarmousse kunt kopen. Het is een overwegend witte verpakking met groene details. Over het algemeen zijn de Rituals verpakkingen strak, modern en ieder thema heeft zijn eigen kleuren combinatie. Deze kleuren combinatie is  mooi en ‘clean’ en straalt daarnaast rust uit.  Op de voorkant staat het logo van Rituals met daarachter sierlijke groene bloemetjes. Op de achterkant staan de ingrediënten een productbeschrijving en andere belangrijke informatie. De fles voelt stevig en koud aan en heeft daarnaast een beetje een matte afwerking. De Rituals Zensation shower foam bevat 200 ml, waar je lekker lang mee kunt doen.

Het is overigens een vrij zware fles, dus ik raad je aan om de fles niet te laten vallen, want dan krijg je zeker weten blauwe tenen/plekken.Rituals Zensation Organic Rice Milk & Cherry Blossom

Rituals Zensation Organic Rice Milk & Cherry Blossom

Product

De showerfoam komt gemakkelijk uit de fles, nadat je deze goed geschud hebt. Door bovenop te drukken komt de dan nog vaste substantie uit de opening. Het is wel belangrijk dat je niet te hard drukt, want dan komt er veel van het product in een keer uit de opening en dan verspil je een heleboel, dat is natuurlijk zonde. Het werkt in principe hetzelfde als scheerschuim en vrij snel nadat je het op je hand, washandje of douchepuff hebt aangebracht verandert de substantie. De dikke ‘gel’ wordt dan een heerlijk zachte en super lekker ruikende mousse die je rijkelijk over je lichaam kan aanbrengen.

Ik vind de geur best moeilijk te omschrijven, maar er zit een vleugje zoetigheid in van de cherryblossom, maar daarnaast is het ook wel weer een frisse geur. Het beste kun je hem gewoon even in een winkel van de Rituals testen en ruiken, zodat je weet wat ik bedoel. Het is een zachte, niet overheersende geur en heerlijk voor onder de douche! Je hebt echt maar weinig van het product nodig, vooral als je een douchepuff gebruikt, kun je met een kleine hoeveelheid je hele lichaam inzepen.Rituals Zensation Organic Rice Milk & Cherry Blossom

Rituals Zensation Organic Rice Milk & Cherry Blossom

Ervaring

Ik ben echt een heel groot fan van deze Rituals Zensation Showerfoam! Je hebt er maar weinig van nodig, de geur is zo heerlijk! Daarnaast verzorgt de foam je huid ontzettend goed en krijg je er een babyzachte huid van. Je blijft ook de geur vrij lang ruiken, wat ik altijd wel heel prettig vind. Het is gemakkelijk in gebruik, wel moet je het goed doseren, zodat er niet gelijk een heleboel foam verspild wordt.

Rituals Magic Touch Cherry Blossom and Rice Milk ultra rich, whipped body cream

Rijke, romige bodycream voedt de huid. Door de speciale technologie kan de luchtige crème heel gemakkelijk op de huid worden aangebracht. Unieke samenstelling bevat antioxidanten, vitamine E en het ingrediënt Centella Asiatica die helpt je huid te verstevigen. De natuurlijke ingrediënten. Rijstmelk & Kersen zijn zorgen voor een heerlijke geur. 
Rituals Magic Touch Cherry Blossom and Rice Milk
 

Product informatie

Merk: Rituals
Product: Magic Touch Cherry Blossom & Rice Milk ultra rich, whipped body cream
Overige producten: Klik hier
Prijs: € 15,00 (200ml)
Rituals Magic Touch Cherry Blossom and Rice Milk

Verpakking

Deze heerlijke bodycream is verkrijgbaar, zoals de meeste bodybutters, in een lekkere grote pot (200ml) met een mooie zilveren draaidop/deksel.  Ook deze pot is overwegend wit met groene details. Ik vind het een pot die je niet wegstopt in een lade of bak, maar dit is er een die je gewoon mooi op je beautykast of in de douche zichtbaar moet neer zetten. Op de zilveren deksel staat de tekst ‘Your body – Your soul. – Your rituals’. Ik vind dit een leuk detail die de verpakking net dat beetje extra geeft ten opzichte van een andere bodybutter. Het is een stevige plastic verpakking, die niet snel kapot gaat als je hem zou laten vallen. Verder is de cream nog afgeschermd met een folie als je de deksel eraf draait. Zo weet je altijd zeker dat niemand de cream al heeft getest wanneer jij hem koopt.

Ook hier staat voorop het logo van Rituals en kort de naam van het product. Op de achterkant staat de overige product informatie en de ingrediënten.

Rituals Magic Touch Cherry Blossom and Rice Milk

Ingrediënten

AQUA (WATER), CETEARYL ALCOHOL, CYCLOPENTASILOXANE, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CETEARETH-20, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) HYBRID OIL, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), PROPYLENE GLYCOL, DIMETHICONE, ISOHEXADECANE, GLYCERYL STEARATE, TOCOPHERYL ACETATE, ALLANTOIN, CAPRYLYL GLYCOL, CARBOMER, CETEARETH-12, TOCOPHEROL, POTASSIUM SORBATE, HEXYL CINNAMAL, CETYL PALMITATE, BENZYL SALICYLATE, OLUS (VEGETABLE) OIL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, LINALOOL, COUMARIN, CITRONELLOL, GERANIOL, SODIUM HYDROXIDE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, BUTYLENE GLYCOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, CINNAMYL ALCOHOL, UBIQUINONE, LIMONENE, CENTELLA ASIATICA (GOTU COLA) HERB EXTRACT, ORYZA SATIVA ( RICE ) BRAN EXTRACT, PRUNUS AVIUM (SWEET CHERRY) EXTRACT, SODIUM BENZOATE, SODIUM CITRATE, CITRIC ACID, SORBIC ACID.
Rituals Magic Touch Cherry Blossom and Rice Milk
 
 

Product

Deze bodycream heeft zo’n fijne texture, zo luchtig en zacht. Die wil je iedere dag na het douchen op je huid smeren. De geur is goddelijk! Uiteraard ruikt deze hetzelfde als de foam, maar op de een of andere manier komt ie bij deze cream nog veel beter tot z’n recht. Je gebruikt echt maar heel weinig van de crème en is daarom heel zuinig in gebruik. Het maakt je huid ontzettend zacht en voedt daarnaast ook heel goed. Doordat deze cream niet de substantie heeft van een butter kun je veel gemakkelijker alles verdelen over je lichaam en ben je zuiniger in gebruik.

In combinatie met de foam is het een perfecte match en krijgt jouw huid de optimale verzorging. Uiteraard kun je ook de scrub van deze productserie nog een keer per week gebruiken voor het ultieme resultaat.
Rituals Magic Touch Cherry Blossom and Rice Milk

Rituals Magic Touch Cherry Blossom and Rice Milk

Ervaring

Zoals uit mijn eerdere beschrijvingen wel is gebleken, kan ik eigenlijk niks verkeerd zeggen over deze cream. Het is een geweldige toevoeging aan je beauty stash en je kunt er lang van genieten door de grote pot van 200 ml en het zuinige gebruik. Er zitten natuurlijke ingrediënten in en het is een heerlijke geur, bijna niet te beschrijven zo lekker vind ik hem.

Wil je een lekker ruikende, voedende en zachtmakende bodycream, dan raad ik je absoluut aan om eens langs te gaan bij een Rituals winkel om een van deze producten te ruiken en te testen.
Rituals Magic Touch Cherry Blossom and Rice Milk

 
Heb jij deze lijn van Rituals al eens geprobeerd?
liefs marloes
Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reageer Jeanne van den Heuvel 3 juni 2016

  Allemaal leuk en aardig maar ik heb nu al de 4 e fles shower foam gekocht ( zowel via internet maar ook bij de V&D of in een ritual winkel ) die niet naar behoren werkt : krijg ( bijna ) niets uit de fles hoe hard ik ook op de spruitkop duw ( heb pijn aan de vinger voordat ik helemaal gewassen ben ! )
  Heb al een klacht ingediend bij Ritual maar krijg geen reactie.
  Vroeger ging ik even snel terug naar de V& D en werd de bus meteen omgeruild maar aangezien er nu geen V & D meer in de buurt ligt wordt dit een stuk lastiger.
  Heel jammer want ik gaf regelmatig een fles shower foam cadeau maar dat durf ik nu niet meer te doen : stel dat de ontvanger ook niets uit de bus krijgt, sta ik mooi voor joker!!!!

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  Pinterest: ‘Ah’- dierenfoto’s

  Ik ben dagelijks te vinden op Pinterest en 'pin' alles wat ik leuk vind. Ook 'pin' ik veel vanaf Tumblr...

  Sluiten